La companyia Brok-Air Aviation Group ultima la posada a punt en l’aeroport de Castelló del seu hangar de manteniment d’avions

La companyia Brok-air Aviation Group ultima la posada a punt en l’aeroport de Castelló del seu hangar de manteniment pesat d’avions, que està previst que comenci a operar a la fi d’octubre.

Així li ho ha comunicat a la directora general de Aerocas, Blanca Marín, la directora general de Brok-air Aviation Group, Elena Obregón.

Blanca Marín ha valorat l’aposta de l’empresa per Castelló i ha destacat que l’activació del nou centre de manteniment d’avions contribuirà a la dinamització econòmica del territori, a més de generar ocupació qualificada en un sector altament especialitzat com és l’aeronàutic. Segons ha assenyalat, es tracta d’una inversió “clau” en l’estratègia de diversificació de l’aeroport.

Per part seva, la directora general de Brok-air Aviation Group, Elena Obregón, ha detallat que la previsió és que la instal·lació entri en funcionament a la fi d’octubre amb diversos clients que ja han sol·licitat el servei de la companyia per als seus avions i revisions, inicialment de les flotes Airbus A320 i Boeing 737.

L’hangar abasta una superfície de 2.500 metres quadrats i té una altura de 18 metres. Les obres estan en la seva recta final, incorporant en la zona posterior de l’hangar un magatzem de gairebé 300 metres quadrats, equipat amb una màquina de control logístic de peces aeronàutiques.

La inversió de l’empresa ascendeix a 2,2 milions d’euros entre infraestructura i equipaments. La nova instal·lació podrà acollir una àmplia gamma d’activitats, com ara: manteniment en línia, manteniment en base, modificacions i reparacions estructurals, pesada d’aeronaus, canvi de trens d’aterratge i prova d’aquests, canvi de configuració de la cabina de passatgers, preservació d’aeronaus, canvi de motors, inspeccions boroscópicas i aplicació de directives d’aeronavegabilitat, entre altres.

En una segona fase, l’hangar disposarà de tallers aeronàutics, com ara reparació de rodes i frens, taller d’oxigen, taller de matèries i reparacions de material compost.

El nou centre de manteniment d’avions dotarà de major versatilitat a l’aeroport de Castellon, ampliant d’aquesta manera la seva xarxa de serveis al sector.

Formació Professional

La directora general de Aerocas ha incidit en què l’activitat empresarial de l’aeroport de Castelló es veurà reforçada gràcies als estudis de Formació Professional que s’imparteixen en les pròpies instal·lacions.

En aquest sentit, ha recordat que en el present curso 2022-2023 l’aeroport acollirà quatre cicles d’FP vinculats a la branca aeronàutica.

“Aquesta aposta per la formació suposa un factor de competitivitat per a l’aeroport i les empreses que operen en aquest, ja que implicarà una disponibilitat de professionals qualificats”, ha subratllat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: