La Comissió Mixta d’Atenció i Acollida a Persones Refugiades demana exempció de les patents per produir vacunes per països empobrits

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat la necessitat d’una vacunació mundial contra la COVID-19 “que no deixi enrere als països més pobres”, fent-se ressò de la petició que fa Amnistia Internacional als governs de tot el món ia la indústria farmacèutica perquè prenguin “mesures urgents que garanteixin la producció de dosis suficients per a tota la població mundial”.

Es tracta, ha explicat Oltra, que es produeixin “exempcions en les patents de les vacunes” de manera que pugui augmentar la producció i arribar a tothom. “Ens trobem abans una pandèmia mundial de la qual o sortim tots junts o no sortirem”, ha remarcat.

La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions després de la reunió de la Comissió Mixta d’Atenció i Acollida a Persones Refugiades i Desplaçades de la Comunitat, i ha posat èmfasi en la necessitat de fer una distribució “equitativa i efectiva” dels tractaments i de les vacunes perquè “en una pandèmia mundial o sortim tots o no sortim”.

Oltra ha explicat que traslladarà a el Consell la petició d’Amnistia Internacional i la decisió de la Comissió Mixta per a estendre aquest suport a la resta de membres de Govern valencià.

agermanament Comunitari

Durant la reunió de la Comissió s’ha tractat també l’èxit de l’acollida inicial a les famílies que participen en el programa Agermanament Comunitari i l’avanç satisfactori d’aquesta iniciativa que va començar fa cinc mesos a la Comunitat.

Es tracta d’un projecte patrocinat per Acnur juntament amb el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, que s’està desenvolupant en els municipis de València, Alaquàs, Almassora, Calp i Cocentaina i que, des del passat mes d’octubre, ha acollit cinc famílies d’origen sirià procedents dels camps de refugiats que hi ha al Líban.

El programa, que té una durada entre 18 i 24 mesos, compta amb grups locals de persones voluntàries que s’encarreguen de mantenir una relació directa amb aquestes famílies i les acompanyen en tot el procés d’inclusió que pot anar des de l’aprenentatge de l’idioma fins ajuda per trobar una feina.

La vicepresidenta ha explicat que tant les famílies com els equips locals de persones voluntàries es troben “altament motivades” per seguir en aquest procés que té com a últim objectiu “aconseguir una inclusió i autonomia plenes”.

Tot i les restriccions de la vida social imposades per l’emergència sanitària que han impedit desenvolupar moltes de les activitats d’oci previstes, cal destacar que gràcies a el contacte habitual amb els grups locals de suport “les famílies no es troben soles a la seva terra d’acollida “, ha assenyalat la vicepresidenta.

Actualment, les famílies ja disposen de la documentació en regla, les targetes sanitàries i comptes bancaris oberts al seu nom on se’ls ingressa una assignació econòmica mensual amb la que administren les seves despeses.

Així mateix, totes les persones han estat revisades en els centres de salut i se’ls han dispensat les vacunes pertinents. Els nens, nenes i adolescents estan escolaritzats i les persones adultes estan en ple procés d’aprenentatge de l’idioma i coneixement de la cultura i tradicions del seu nou lloc de residència.

Les entitats Servei Jesuïtes a Migrants Espanya i Càritas Diocesana Sogorb-Castelló, Oriola-Alacant i València són les encarregades d’aquesta iniciativa a la Comunitat Valenciana ja que compten amb “una àmplia i provada experiència en el terreny de la solidaritat i la justícia social, incloent a les persones refugiades entre les destinatàries de la seva acció “ha destacat la vicepresidenta.

La vicepresidenta ha destacat que el programa Agermanament Comunitari Valencià “desenvolupa un model d’acollida de persones refugiades mitjançant una fórmula que fa que el procés d’inclusió sigui més fàcil per a les famílies, però que també provoca un altre efecte fonamental que és el que aporta a la comunitat “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: