La Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana homologa 125 nous plans municipals davant d’emergències

El Ple de la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, presidit pel secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha homologat 125 nous plans municipals davant d’emergències, 113 dels quals han estat subvencionats per a la seua realització per part de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, a través de lordre de concessió dajuts de 2021 i 2022.

Dels 125 nous plans municipals davant d’emergències que s’han homologat, 46 són plans territorials municipals, 28 davant del risc d’incendis forestals, 18 davant del risc d’inundacions i 33 davant de sismes.

José María Ángel ha subratllat que “la ferma aposta de la Generalitat per dotar els municipis valencians de les eines per estar més i millor preparats davant de qualsevol risc, ha donat els seus resultats. Prova d’això és l’elevat nombre de plans que s’han homologat aquest dilluns”.

El secretari autonòmic ha afegit que “s’ha fet una tasca intensa de conscienciació als ajuntaments sobre la importància i la necessitat que tinguin una eina tan indispensable com són aquests plans de cara a afrontar emergències i saber actuar davant de possibles riscos, tenint unes directrius clares”.

Els plans territorials municipals davant d’emergències són documents que estableixen quina ha de ser l’organització general de resposta a situacions de greu risc col·lectiu i indiquen els mecanismes per a la mobilització dels recursos humans i materials necessaris per a la protecció de les persones, els béns i el medi ambient, així com la forma en què aquests s’organitzen amb l’objectiu principal de minimitzar-ne les conseqüències.

Plans territorials municipals

Els plans territorials municipals homologats aquest dilluns a la província d’Alacant (11) són: Altea, Beniarrés, Benigembla, Benillup, Castella, Monforte del Cid, Planes, Redován, Sax, Sella i Tollos; a la província de Castelló (13): Almenara, Algerita, Fanzara, La Llosa, Navalles, Pina de Montalgrao, Pobla d’Arenós, Sant Mateu, Segorbe, Soneja, Sot de Ferrer, Suera i La Torre d’En Besora; ia la província de València (22): Albaida, Anna, Càrcer, Chera, Corbera, L’Énova, Faura, Guadasséquies, Higueruelas, Llíria, La Llosa de Ranes, Llutxent, Macastre, Marines, Millars, Nàquera, Palma de Gandia , Sueca, Teresa de Cofrents, Torres Torres, Turís i Xeraco.

Plans davant d’Incendis, Inundacions i Sismes

D’altra banda, els Plans d’Actuació Municipal davant del risc d’Incendis Forestals homologats són, a la província d’Alacant (6): Altea, Castella, Cocentaina, Monforte del Cid, Sax i Teulada; a la província de Castelló (8): Almenara, Cabanes, Eslida, Fanzara, La Llosa, Pobla d’Arenós, Suera i Vall d’Almonacid; ia la província de València(14): Albaida, Alpuente, Benifairó de les Valls, Bocairent, Castielfabib, Chera, Llíria, Marines, Palmell de Gandia, Ròtova, Simat de la Valldigna, Teresa de Cofrents, Turís i Yátova.

Els Plans d’Actuació davant del risc d’Inundacions homologats són, a la província d’Alacant (8): l’Atzúbia, Beniarbeig, Castalla, Cocentaina, Pedreguer, Petrer, Redován i La Romana; a Castelló (4): Navajas, Oropesa, Sant Mateu i Viver; ia la província de València (6): l’Alqueria de la Comtessa, Beniparrell, Càrcer, Faura, Simat de la Valldigna i Sellent.

Finalment, els Plans d’Actuació davant el risc de Sismes són, a la província d’Alacant (19): Agres, Benidoleig, Benigembla, Benillup, Bolulla, Castalla, Catral, Cox, Dénia, Fageca, Novelda, Oriola, Parcent, Pedreguer , Salines, Sax, Sella, Teulada i Tollos; a la província de València (14): Alzira, Corbera, l’Énova, La Granja de la Costera, Guadassèquies, La Llosa de Ranes, Llutxent, Macastre, Palma de Gandia, Piles, Picanya, Ràfol de Salem, Sellent i Simat de la Valldigna.

Plans Municipals d’Emergències i de Salvament a Platges

D’altra banda, la Comissió ha informat favorablement els Plans de Seguretat i Salvament a Platges dels municipis de Tavernes de la Valldigna i Oliva. Després de ser aprovats per l’òrgan competent, es van remetre a l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per al tràmit d’inscripció al Registre de Plans d’Autoprotecció de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: