La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta les escultures d’Igor Mitoraj

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat juntament amb el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, l’exposició en honor a l’escultor polonès Igor Mitoraj.

Francesc Colomer ha destacat que aquesta exposició “ha enriquit més la proposta valor de València com una destinació turística, on cada cop més gent s’inspira per viatjar buscant l’experiència cultural”. “Aporta reflexió, ja que el missatge que transmeten aquestes escultures té a veure amb la necessitat de rehumanitzar, l’art té un component reflexiu, provocador que insta a transformar les persones”.

Pel responsable de Turisme, “en aquest context d’esgotament què vol dir passar una pandèmia i trobar-te amb una guerra, necessitem aquest tipus de remuntada emocional que aquest espai ens ofereix, ara enriquit amb l’aportació d’aquestes magnífiques escultures”.

La nova exposició d´art reuneix quinze escultures en gran format d´Igor Mitoraj en una mostra de lliure accés al públic. Realitzada en col·laboració amb la Galeria d’Art Contini i Atelier Mitoraj, la mostra és la nova aposta de la Ciutat de les Arts i les Ciències per l’art urbà i públic, que cerca la trobada entre ciència, natura i art en un mateix espai.

Les obres d’Igor Mitoraj, realitzades en bronzes i de grans dimensions, d’entre dos a cinc metres d’alçada, s’exposaran fins al 16 d’octubre a diferents espais exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències. El públic visitant troba aquestes gegantines peces de bronze als llacs de l’Hemisfèric, el Palau de les Arts, el Passeig de Xiprers, el Passeig de l’Art de l’Umbracle i l’entrada oest del Museu de les Ciències.

Mitoraj va ser un famós escultor polonès que es va inspirar en el concepte de bellesa trencada. Les seves peces, realitzades en bronze i similars a les obres de l’antiga cultura romana i grega, estan fragmentades, amb un cert toc postmodern. Mitoraj és conegut a tot el món per les seves gegantines escultures relacionades amb temes mitològics i històrics. Els seus “herois” i “déus” grecs i romans estan disseminats per mig món, des de París als Museus Vaticans, des de Pompeia als Estats Units.

Igor Mitoraj va ser un artista internacional que va conjugar a les seves escultures la tradició clàssica i renaixentista amb la modernitat. A les seves obres, totes realitzades emprant materials nobles com el bronze i el marbre, denuncia l’abandó que en alguns llocs han rebut les obres mestres de l’antiguitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: