La Ciutat de les Arts i les Ciències impulsa més de 80 accions de responsabilitat social corporativa el primer semestre de 2022

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha acollit més de 80 accions de caràcter social el primer semestre del 2022 i que s’emmarquen dins de la seva política de responsabilitat social corporativa per la qual s’ofereixen recursos a entitats sense ànim de lucre i determinats avantatges a col·lectius desafavorits i víctimes de violència de gènere.

Aquesta línia social també engloba les actuacions en matèria de sostenibilitat ambiental, accessibilitat així com el desenvolupament d’activitats de divulgació i la contractació pública amb clàusules de responsabilitat social.

Pel que fa als espais, en concret, s’han cedit de forma gratuïta les instal·lacions de l’Umbracle i el Passeig d’Arbotantes, dues vegades amb motiu del concert solidari en benefici d’ASPANION i l’esdeveniment Repunt Party, també amb finalitats socials. A més, s’ha realitzat descompte per a la celebració de la cursa solidària ‘Posa’t en marxa’ de l’Associació Von Hippel Lindau. Un altre dels espais que se cedeixen és el Carrer Menor del Museu. Així mateix, s’ofereix l’ús de les imatges del complex per a emprenedors amb activitat econòmica al territori espanyol.

També s’han formalitzat 25 entrades amb tarifes especials per a col·lectius socialment desafavorits i amb limitacions econòmiques, així com 19 invitacions per a concursos científics/divulgatius, jornades matemàtiques i rifes solidàries.

Una altra de les accions que s’han desenvolupat ha estat l’encesa especial dels recintes que integren el complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Museu de les Ciències, Hemisfèric, Oceanogràfic i Palau de les Arts) i que s’ha realitzat a quatre ocasions, amb motiu d’efemèrides com el Dia Internacional de la Dona o el Dia Internacional de la Lluita contra l’ELA per donar més visibilitat a aquestes causes.

Dins la política de responsabilitat social destaca l’organització d’activitats amb finalitats socials i/medioambientals integrades a la seva programació. De gener a juny de 2022, s’han celebrat més de 40 iniciatives d’aquest tipus, entre conferències, accions en línia de divulgació i activitats diverses, entre les quals destaquen els programes organitzats per la Setmana del Planeta i el Dia Internacional de la dona i la nen a la ciència.

Sostenibilitat ambiental

També s’han identificat i planificat diferents actuacions en matèria de sostenibilitat ambiental al Pla Estratègic per al període 2022-2025. En aquest sentit, està en marxa el projecte museològic per posicionar el Museu de les Ciències com a referent mundial de sostenibilitat ambiental i la lluita contra el canvi climàtic.

En fase de licitació hi ha la contractació d’obres per a l’eficiència energètica del Museu, a l’àmbit de la climatització i de la il·luminació. Així mateix, s’està treballant en un projecte per a la gestió eficient en el consum i l’ús dels recursos hídrics.

En matèria de gestió de residus, l’informe de responsabilitat social corporativa destaca que des del juny del 2021, la Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb ECOEMBES, compta amb 8 màquines RECICLES, mitjançant les quals es premia el compromís amb el reciclatge de llaunes i ampolles de plàstics. El primer semestre del 2022, s’han recollit un total de 6.796 envasos i prop de 26.000 des de la seva posada en marxa el 2021.

Accessibilitat

La millora de l’accessibilitat de les instal·lacions i els continguts del complex és un dels principals objectius de la Ciutat de les Arts i les Ciències de manera que s’adaptin els seus serveis a les necessitats, requisits i expectatives de les persones amb diversitat funcional.

En aquest sentit s’ha col·laborat amb l’Associació Civil Discapacitat Zero en el projecte de documentar audiovisualment les instal·lacions de la Ciutat de les Arts i les Ciències, per tal d’aportar al procés d’inclusió social de persones amb diversitat funcional (mobilitat reduïda) i promoure així el Turisme Accessible, després de la visita realitzada l’any 2021 al complex.

Pel que fa a formació del personal de la Ciutat de les Arts i les Ciències, la plantilla ha rebut formació en matèria d’accessibilitat, per professionals especialitzats, per tal de proporcionar una atenció personalitzada correcta al visitant amb algun tipus de diversitat funcional, amb el per crear i oferir una experiència satisfactòria.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: