La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca una nova edició de el concurs ‘Cristal·lització a l’Escola’

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha convocat una nova edició de el concurs ‘Cristal·lització a l’Escola’, que s’adreça a estudiants de 3r i 4t de Secundària i Batxillerat i es planteja a manera de congrés científic.

La presentació dels treballs finalistes serà el 7 de maig de 2021 a Carrer Major del Museu dels Ciències.

Aquest certamen està organitzat pel Grup Especialitzat de Cristal·lografia i Creixement Cristal·lí (GE3C) de la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ) i la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) i es desenvolupa en col·laboració amb la Universitat Jaume I (UJI) i la Ciutat dels Arts i els Ciències.

Fins el 4 de febrer de 2021 es podran realitzar les inscripcions; a més aquest any per facilitar la participació dels centres escolars s’habilita una modalitat en línia que es posarà en marxa en el cas que no es pugui realitzar la fase presencial.

Per a l’equip docent, l’organització ofereix el curs de formació ‘La cristal·lització com a recurs didàctic a l’aula’, que proporciona eines didàctiques per a preparar millor el projecte.

La primera edició de el concurs es va celebrar al maig de 2014 amb motiu de l’Any Internacional de la Cristal·lografia i destaca entre les iniciatives especials de la Ciutat dels Arts i els Ciències dirigides a l’col·lectiu escolar.

Algunes de les formacions de cristalls que van resultar guanyadores en edicions anteriors són un dels elements destacats en l’exposició ”20 amb tu, amb tu, with you’ que celebra l’aniversari de l’Museu dels Ciències.

El concurs ‘Cristal·lització a l’escola’ pretén divulgar les formes de fer de la ciència en les etapes de Secundària i Batxillerat a través de l’organització d’un ‘concurs competitiu’. Entre els seus objectius, destacar el paper que juga el món dels vidres en l’actualitat i impulsar el seu estudi, la seva anàlisi i el seu coneixement entre les persones més joves

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: