La Ciutat de les Arts i les Ciències bat un nou rècord amb més de 800.000 visitants durant el primer trimestre de l’any

La Ciutat de les Arts i les Ciències està registrant dades de rècord des de començament d’any amb 763.861 entrades venudes de gener a març sumant les dades de visitants a l’Hemisfèric, el Museu de les Ciències, l’Ocenogràfic, el Palau de les Arts i CaixaForum. A aquesta xifra cal afegir les persones assistents als actes i esdeveniments celebrats al complex (48.471 persones) i el públic que ha visitat l’Exposició del Ninot, amb un total de 108.000 visitants.

Es tracta d’un dels millors inicis d’any dels registrats a la història del complex. De fet, gener, febrer i març tanquen amb xifres d’afluència molt altes que no s’havien aconseguit des de la inauguració del Museu de les Ciències i l’Oceanogràfic el 2001 i el 2003.

L’Oceanogràfic ha rebut un total de 288.499 visitants, dels quals el 24% procedeixen de la Comunitat Valenciana, un 33% d’altres comunitats (Madrid al capdavant, en segon lloc Barcelona seguida per Múrcia) mentre que un 43% són visites internacionals (Itàlia, França i Regne Unit, especialment). A aquestes xifres cal sumar-hi les 2.900 persones assistents als 37 esdeveniments celebrats a l’Oceanogràfic durant aquest primer trimestre.

El cinema Hemisfèric ha registrat 72.029 espectadors i espectadores i el Museu de les Ciències ha venut un total de 171.387 entrades de gener a març. El 31% del públic espectador de l’Hemisfèric procedeixen de la Comunitat Valenciana, un 46% d’altres comunitats autònomes (per aquest ordre, Madrid, Barcelona, Múrcia i Balears) mentre que un 23% són visitants estrangers, en primer lloc d’Itàlia, seguida per França i Regne Unit.

Per la seva banda, el 24% del públic visitant del Museu de les Ciències és de la Comunitat Valenciana, el 43% nacional (Madrid, Barcelona, Balears i Múrcia) i un 34% són visitants internacionals (per aquest ordre, Itàlia , Regne Unit i França).

Destaca a més la celebració d’actes i l’assistència als mateixos. Des del gener fins al març, s’han realitzat al Museu de les Ciències, Hemisfèric i exteriors un total de 16 esdeveniments amb una assistència aproximada de 12.637 persones. De rodatges i reportatges fotogràfics se n’han efectuat de gener a març quatre, un dels quals el rodatge singular que està en marxa actualment i que mobilitza unes 600 persones.

Per part seva, CaixaForum ha comptabilitzat un total de 188.989 visitants. D’aquesta xifra, 76.539 persones hi han visitat les exposicions, 14.306 corresponen a visites escolars i 1.814 assistents als 13 actes celebrats.

El Palau de les Arts ha rebut 72.314 visitants des del gener, amb 38.952 espectadors de la programació musical que ha inclòs entre altres obres la famosa ‘Don Giovanni’ de Mozart, a més de 29.357 persones que han assistit a diferents actes i esdeveniments celebrats als seus instal·lacions. Pel que fa a visites guiades, un total de 4.005 persones han gaudit del recorregut pel Palau de les Arts.

Des del mes de gener, Berklee València ha acollit 3 concerts a l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències entre els quals s’inclouen Berklee a Les Arts, Un Llac de Concerts i el concert en col·laboració amb l’Escola Superior de Música Reina Sofia, que va tenir lloc el 28 de febrer passat a Les Arts.

A més, aquest gener el campus va organitzar la setena edició del seu Global Career Summit, una conferència enfocada a preparar els futurs professionals de la indústria de la música davant la seva immediata incorporació al món laboral i va acollir l’International Conductors Guild Conference, amb la participació de directors d’orquestra de tot el món.

També ha format part de les celebracions del 25è aniversari de l’Hemisfèric que van tenir lloc aquest 28 de març. En total s’estima que unes 1.400 persones han assistit a les activitats organitzades per Berklee València el primer trimestre de l’any.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: