La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats durant Setmana Santa
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats amb motiu de les vacances de Setmana Santa. El Museu de les Ciències estarà obert de 10.00 a 19.00 hores, igual que l’Hemisfèric amb sessions des de les 11.00 fins a les 20.00 hores. Els dies 7 i 8 d’abril el Museu tancarà a les 21.00 hores, igual que l’Hemisfèric que amplia sessions fins a aquesta hora.
Del 4 al 17 d’abril, el Museu de les Ciències ofereix una programació especial per als tallers de Ciència a escena. El públic visitant pot triar entre diferents experiments en directe i el preu per assistir a aquestes demostracions científiques és de 3,5 euros per persones sense haver de comprar l’entrada general al Museu. Cada dia hi ha sessions de ‘Química en acció’ a les 11.30 i 17.00 hores (a les 11.00 i 16.00 hores el 7 i 8 d’abril), Ciència invisible’ a les 18.00 hores, ‘SOS Planeta’ a les 13.00 hores (a les 17.00 hores el 7 i 8 d’abril) i ‘Científic per un dia’ a les 10.30 hi 16.00 hores (a les 12.00 i 19.00 hores el 7 i 8 d’abril). L’estudi de televisió ofereix el seu taller a les 13.00 hores els dies 5, 12 i 14 d’abril.
A la primera planta del Museu i inclòs a l’entrada general, hi ha el ‘Teatre de la Ciència’ on es representa l’obra de teatre musical científic ‘Ramona i Cajal’ i l’espectacle ‘Alt Voltatge’. Les famílies amb nens de 3 a 8 anys podran gaudir de sessions de l’Espai dels Xiquets des de les 10.00 hores fins al tancament del Museu de les Ciències, a excepció de les 14.00 hores.
L’oferta durant aquests dies es completa amb les visites guiades a l’exposició ‘Mart. La conquesta d’un somni’ a les 12.00 i 17.30 hores (a les 11.00, 13.15, 16.30 i 19.00 hores el 7 i 8 d’abril) i de ‘Play. Música i ciència’, a les 13.00 i 16.00 hores (a les 11.00, 13.00, 17.00 i 19.00 hores el 7 i 8 d’abril). La mostra ‘Viral. Una experiència contagiosa”, a la primera planta, juntament amb els continguts de la tercera planta del Museu, ‘Gravedad Cero’, dedicada a la investigació espacial ‘Bosc de Cromosomes’ amb més de cent jocs interactius, completen l’oferta museística.
Cartellera Hemisfèric
L’Hemisfèric projecta la pel·lícula ‘Flying Monsters 3D’ que narra la història dels pterosaures, les misterioses criatures que solcaven els aires quan els dinosaures caminaven sobre la terra. També la pel·lícula IMAX ‘Amazon Adventure’ una projecció IMAX que relata la mítica expedició protagonitzada pel naturalista anglès Henry Bates a mitjans del segle XIX.
Altres propostes són el documental de naturalesa Oceans. Our Blue Planet’, ‘L’escull encantat: Kaluoka’hina 3D’ un espectacle d’entreteniment dirigit a tota la família, la pel·lícula IMAX ‘Secrets of the Universe’, ‘Planet Power 3D. L’energia del planeta’, el programa de planetari en format fulldome ‘L’Univers d’Escher’ i pel·lícula IMAX Dream Big.
Oceanogràfic
L’Oceanogràfic ha preparat emocionants experiències per a aquesta Setmana Santa on conèixer de prop les tortugues i poder viure ‘200 milions d’anys en un dia’. Entre el gran ventall d’activitats també destaca el Backstage Tour; una oportunitat única en què descobrir els secrets del major aquari d’Europa i conèixer la tasca que es duu a terme per garantir el benestar de tots els animals que hi habiten.
Amb ‘El Mar a les teves mans’, el visitant podrà acostar-se a la biodiversitat del mar Mediterrani i les seves espècies més emblemàtiques, a més d’accedir a l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals del Mar (ARCA) on es recuperen les tortugues marines que hi ingressen gràcies a la col·laboració dels pescadors i que, quan es recuperen, tornen de nou al mar.
I el Cinema en quatre dimensions, en què poder experimentar la sensació de baixar al fons dels oceans a través de les pel·lícules ‘L’Odissea de la tortuga’, ‘20.000 llegües de viatge submarí’ i el documental ‘Sharks’ de la BBC .
Tallers i visites guiades a CaixaForum València
CaixaForum València ha preparat un ventall d’activitats per gaudir en família amb propostes lúdiques i culturals, entre les quals destaca les visites guiades per a les exposicions que actualment acull el centre: Apol·lo 11. L’arribada de l’home a la Lluna i Tattoo. Art sota la pell”. Totes les visites estaran guiades per educadors o mediadors per tal d’aprofundir en el contingut de les exposicions i propiciar el diàleg i el debat sobre els temes plantejats.
El centre cultural també ha programat els tallers “De la imaginació a la pantalla. Iniciació al cinema fantàstic’, en què s’aprendran els recursos bàsics del llenguatge audiovisual, i ‘Explora: Els autòmats’, en què els participants podran meravellar-se amb aquests personatges mecànics, unint la tecnologia del passat amb la del present. Així mateix, la Fundació ”la Caixa”, en col·laboració amb la Fundació José Manuel Lara, organitza a CaixaForum València ‘Paraules de Ciència’ cicle de conferències que busca apropar la ciència a la societat i oferir diferents recursos de divulgació.
Informació i Foto: Generalitat Valenciana