La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats durant el pont d’octubre
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats aquesta setmana amb motiu del pont d’octubre on presenta novetats com l’exposició interactiva ‘La Ciència de Pixar’ al Museu de les Ciències, obert al públic de 10 a 19 hores .
A més, l’Oceanogràfic amplia el seu horari els dies 12, 13 i 14 fins a les 20 hores i l’Hemisfèric augmenta el nombre de projeccions. També el divendres 13 d’octubre, a partir de les 19 hores, hi ha una nova activitat gratuïta del cicle Un llac de concerts amb l’actuació d’estudiants del campus de Berklee a València. La cita de lliure accés serà al passeig nord del Museu de les Ciències.
‘La Ciència de Pixar’, creada pel Museum of Science de Boston en col·laboració amb Pixar Animation Studios © Disney/Pixar, mostra el procés creatiu que dóna vida als personatges més famosos de la història de l’animació per ordinador. El públic coneix a través de jocs interactius i audiovisuals exemples reals dels desafiaments tècnics que hi ha darrere d’algunes de les seves pel·lícules favorites, des de Toy Story fins a Luca.
El recorregut expositiu, amb més de 1.000 metres quadrats, inclou recreacions a escala humana de molts dels personatges de Pixar, com Buzz Lightyear (de ‘Toy Story’) Mike i Sulley (de ‘Monstres, SA’) i WALL•E ( de la pel·lícula homònima), entre altres.
El Museu de les Ciències ofereix a més diferents propostes com el Teatre de la Ciència, les visites guiades a l’exposició Mart. La conquesta d’un somni” i els experiments en directe de “La Ciència a Escena”. Al ‘Teatre de la Ciència’ el públic pot assistir a dues representacions científiques: ‘Ramona i Cajal. El secret del Museu’ és l’únic musical científic d’Espanya, i ‘Alt Voltatge’ amb experiències al voltant de l’electricitat.
Cartellera de l’Hemisfèric
La cartellera de l’Hemisfèric compta amb grans documentals dedicats a la natura entre els quals destaquen ‘Oceans’ i ‘Amazon Adventure’, i sobre ciència com ‘Secrets de l’Univers’ en què l’espectador es pot endinsar al Gran Col·lisionador d’Hadrons del CERN . Una altra de les propostes és ‘Flying Monsters 3D’ que narra la història dels pterosaures, misterioses criatures que van solcar el cel quan els dinosaures caminaven sobre la terra. Per a públic familiar, en fulldome 3d, ‘L’escull encantat: Kaluoka’hina’ relata una divertida aventura plena d’humor.
‘El mar a les teves mans’ a l’Oceanogràfic
Durant aquest pont d´octubre, l´Oceanogràfic amplia el seu horari els dies 12, 13 i 14 fins a les 20 hores. El centre marí més gran d’Europa organitza diverses experiències al llarg de la setmana, com el ‘Backstage Tour’, en què els visitants podran conèixer la part no visible de l’aquari, ‘El Mar en els teus Mans’ i ‘Arca del Mar’ , on es visita l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals del Mar, on s’han recuperat més de 800 tortugues marines.
A més, al Cinema 4D es projecten les pel·lícules ‘20.000 llegües de viatge submarí’ i ‘L’Odissea de la Tortuga’. Un film que narra la increïble aventura de Bunji, una tortuga marina verda australiana, en el viatge a través de l’oceà.
L’oferta de la Ciutat de les Arts i les Ciències es completa amb Caixaforum amb la recent inaugurada mostra ‘Mòmies d’Egipte: redescobrint sis vides’, i l’inici del cicle de cinema amb la conferència “Mòmies, tombes i malediccions: Egipte al cine” el divendres 13 d’octubre a les 18 hores, a càrrec d’Ivan Pintor, Doctor en Comunicació Audiovisual, assagista, guionista i professor de Cinema Contemporani i Història del Còmic a la Universitat Pompeu Fabra. També el dissabte 14 d’octubre, a les 12 hores, es projecta la pel·lícula Les dotze proves d’Astèrix dins el cicle Petits cinèfils.
Informació i Foto: Generalitat Valenciana