La catedràtica de Genètica Amparo Latorre imparteix en línia la conferència ‘Simbiosi en insectes: aprenent a conviure’ de l’cicle ‘Una Comunitat amb ciència’

La catedràtica de Genètica Amparo Latorre, investigadora de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (l2SysBio) de la Universitat de València-CSIC, participa aquest mes al cicle de divulgació científica ‘Una Comunitat amb ciència’ de al Museu dels Ciències. La xerrada, a causa de la situació actual, s’ha de fer de manera telemàtica i es podrà seguir a través d’aquest enllaç consultar aqui el web cac.es (consultar aquí).

Des que a finals de 1960 Lynn Margulis, mitjançant la seva teoria simbiòtica per a l’evolució cel·lular, va proposar que els procariotes van ser essencials en la generació de la cèl·lula eucariòtica, simbiosi estables entre eucariotes i procariotes han estat documentades en pràcticament qualsevol llinatge principal de l’arbre de la vida.

Actualment, gràcies principalment als avenços de la Genòmica, que es consolida com a tal després de la publicació de l’Genoma Humà fa 20 anys, es reconeix el paper essencial d’aquestes associacions per a l’emergència de novetats evolutives en els eucariotes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: