La Càtedra Reciplasa de l’UJI promou el debat sobre la gestió sostenible de residus a la Ecofira 2017

La Càtedra Reciplasa de la Universitat Jaume I ha promogut en el marc de la Ecofira 2017, la Fira Internacional de Solucions Ambientals celebrada a finals de novembre en Fira València, una taula rodona sobre «Gestió Sostenible dels residus urbans. El valor de les escombraries », moderada pel director de la càtedra, el professor Félix Hernández.

Durant la primera part del debat dels ponents convidats van exposar els seus punts de vista sobre la gestió sostenible dels residus. Rubén Alfaro, president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, ha explicat la visió municipal d’aquesta gestió. Francisco González, representant del Grup per a l’Estudi i Conservació dels Espais Naturals (GECEN) ha defensat des del punt de vista ecologista una idea de «residu zero».

En la seva intervenció, José María Sánchez Hervás, cap de la Unitat de Valorització Energètica de Combustibles i Residus del Departament d’Energia del CIEMAT (Centre d’Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques) ha enumerat algun dels processos tèrmics associats a la valorització energètica dels residus urbans i ha defensat la importància de considerar les deixalles com a recursos energètics i Alejandro Carbonell, de la Consultoria A2n, ha explicat els costos fiscals associats a la recuperació de les escombraries i els nous cànons governamentals que s’aplicaran per tona de residu portat a abocador .

A la segona part, les persones assistents han participat en el debat plantejant els seus dubtes i consultes respecte als tractaments de residus sòlids urbans (RSU), les diferents taxes i costos associats a la recollida d’escombraries, o les vies d’acció tant per part dels ajuntaments com ecologistes i altres entitats en tasques de conscienciació.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la participació del president d’Ecofira, Jorge Tejedo; José Vicente Miró, sotsdirector general de Canvi Climàtic de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtica i Desenvolupament Rural; i la presidenta de Reciplasa, la regidora de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, Ali Brancal

 

Informació i Foto: http://www.uji.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: