Cultura

La Càtedra Reciplasa de l’UJI presenta les activitats per 2018 amb premis i concursos per a l’alumnat com a novetat

La Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de la Universitat Jaume I ha presentat avui al Menador espai cultural la memòria de les activitats realitzades durant l’any 2017 i el programa d’activitats previstes per a 2018.

En l’acte ha participat el rector de l’UJI, Vicent Climent; la presidenta de Reciplasa i vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal; el vicerector d’Economia i PAS de l’UJI, Miguel Ángel Moliner; el director de la Càtedra Reciplasa i catedràtic de Química Analítica, Félix Hernández; el director tècnic de Reciplasa, Fernando Albarrán, i el catedràtic de Projectes d’Enginyeria i director d’un dels contractes d’investigació, Antonio Gallardo.

El rector de l’UJI ha mostrat la seva satisfacció pels resultats obtinguts per la Càtedra i ha destacat «la importància de fer aquest rendiment de comptes a la societat per part de les institucions que la conformen». En aquest sentit, ha agraït la col·laboració de Reciplasa i la confiança dels ajuntaments que participen en la Càtedra perquè «el compromís de les institucions pel medi ambient i la sostenibilitat ha de ser inequívoc. Hem de donar exemple i amb aquesta Càtedra ho fem a través d’accions de difusió, formació, conscienciació i investigació », ha assenyalat.

Per la seva banda, Ali Brancal ha assenyalat que els residus són un problema que afecta directament les persones i la Càtedra és una via per ajudar a solucionar part d’aquesta problemàtica. «Aquesta Càtedra és una forma d’arribar millor a la ciutadania i implicar-la en aquest tema i pensem que anar de la mà de l’UJI sempre és una garantia d’èxit i de qualitat», ha afirmat la presidenta de Reciplasa.

A continuació, el director de la Càtedra ha fet un repàs de les activitats realitzades l’any 2017. Concretament, la Càtedra ha participat a la fira FirUJIciència, per conscienciar l’estudiantat sobre el reciclatge en l’àmbit domèstic; ha organitzat dues taules rodones sobre gestió de residus urbans en el Menador i en Ecofira a València, i ha realitzat visites a la planta de tractament de Residus Sòlids Urbans a Onda i al Centre de Desenvolupament d’Energies Renovables (CEDIR) a Sòria.

Així mateix, Félix Hernández ha presentat les activitats previstes per a l’any 2018 que inclouen com a novetats la convocatòria dels Premis Càtedra Reciplasa als millors treballs de fi de grau (TFG) i fi de màster (TFM) de l’àmbit de la gestió de residus i / o medi ambient, així com el concurs «Què fem amb el fem» de maquetes, còmics, vídeo i relats, dirigit a estudiantat de Primària. Dins de les activitats previstes, també s’organitzaran conferències sobre gestió sostenible dels residus urbans i es realitzarà una visita al Centre d’Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques de Madrid (CIEMAT) per establir vies de col·laboració.

Així mateix, es donarà continuïtat als dos contractes d’investigació que s’estan duent a terme, dels quals s’ha signat a l’acte la seva renovació. Els treballs de recerca són «El CSR produït a partir de rebutjos de la planta de tractament mecànic-biològica d’Onda: Estudi de la variació anual de la composició del rebuig», realitzat pel grup d’Enginyeria de Residus INGRES, i «Investigació de contaminants orgànics en aigües de l’entorn de la planta de tractament de residus sòlids urbans del terme municipal d’Onda », dut a terme per l’Institut Universitari de Plaguicides i aigües IUPA.

 

 

Informació i Foto: http://www.uji.es

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint