La Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians premiarà les fotografies que millor reflecteixin les qualitats paisatgístiques del territori

La Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians ha organitzat un concurs de fotografia amb l’objectiu de fomentar la divulgació dels valors dels paisatges de la Comunitat.

La Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians és el resultat de la col·laboració entre la Universitat de València i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per fomentar el coneixement i difusió dels paisatges valencians.

La càtedra convoca anualment des de l’any 2017, el concurs de fotografia de l’Paisatge Valencià per premiar les fotografies que millor recullin les qualitats paisatgístiques, ja siguin ecològiques, culturals, estètiques, històriques, simbòliques o patrimonials del territori de la Comunitat Valenciana. Les millors instantànies seran premiades amb 500 euros la primera; 300 euros, la segona i amb 200 euros la tercera, i el termini per presentar treballs finalitza el 21 d’octubre

Amb aquesta quarta edició dels premis es vol continuar difonent els valors ambientals, patrimonials i identitaris dels paisatges valencians a través de la fotografia i poder arribar a diversos públics a través de la participació directa, així com de les exposicions i difusió en xarxes socials que es derivessin d’aquesta activitat.

Pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, “conèixer, valorar i preservar el nostre paisatge és millorar i assegurar el nostre futur, és protegir les nostres senyes d’identitat i tenir cura del medi ambient alhora, que vam impulsar un creixement sostenible de la nostra economia “.

Des de la Conselleria, ha afegit, “treballem per avançar cap a un territori més sostenible, a través de la mitigació, l’adaptació, la investigació i la sensibilització, el que implica la necessitat de polítiques transversals i de la cooperació entre administracions”.

En aquest sentit, la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians considera que la divulgació dels valors de l’paisatge propicia una major apropiació i identificació dels valencians i valencianes amb el territori i genera una societat sensible a la cura i la valoració de l’paisatge que demani viure en entorns de qualitat, on la qualitat paisatgística sigui reconeguda i apreciada com un element de benestar social.

El concurs està obert a estudiants i titulats i titulades de les universitats públiques valencianes, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, la Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández i Universitat Jaume I.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: