La Càtedra BP de l’UJI celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb una jornada sobre captura i valorització de CO2

La Càtedra BP de Medi Ambient Industrial de l’UJI ha celebrat, el divendres 4 de juny de 2021, la jornada en línia «Estratègies per a la captura i valorització del CO2» L’esdeveniment, que ha comptat amb un total de 142 inscrits i fins a 87 assistents simultanis, s’ha realitzat per a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny.

En el marc dels objectius de reducció d’emissions per a 2030, fixats en un 55% dins del Pacte Verd Europeu, i per a aconseguir una Europa climàticament neutra en 2050, és necessari abordar els processos de captura i utilització del CO2 com a tecnologies clau i imprescindibles en la indústria de les pròximes dècades.

Per a això, durant la jornada s’han analitzat algunes de les tecnologies de captura de carboni aplicables en l’actualitat en diferents sectors, així com els posteriors usos que es donen a aquest gas sobre la base de les seues propietats i característiques. A més, s’han exposat també algunes de les limitacions actuals, com són els elevats costos de captura o l’ús intensiu d’energia, i com els processos biotecnològics poden ajudar a superar-les.

D’altra banda, s’ha mostrat el projecte que lidera bp al Regne Unit Net Zero Teesside, que té per objectiu capturar fins a 10 milions de tones d’emissions de CO2, l’equivalent a l’ús anual d’energia de més de tres milions de llars.

La jornada ha comptat amb la participació de Benito Navarrete, catedràtic del Departament d’Enginyeria Química i Ambiental de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de Sevilla; Israel Paniagua i Toni Alsina, responsables de Desenvolupament de Negoci en Air Liquide; Ana Vallet, Product and Pride Excellence Manager en Air Liquide; María López-Abelairas, cap d’equip d’aplicacions biotecnològiques en Idener; i Ben Hanson, CCUS Developer – bp Gas and Low Carbon Energy.

Sobre la Càtedra BP de Medi Ambient Industrial

La Càtedra sorgeix per l’interès de BP Oil España i la Universitat Jaume I a proporcionar mecanismes per a facilitar la investigació i la divulgació en l’àmbit del medi ambient industrial, així com acostar el món de l’ensenyament a la realitat de la indústria. En el seu compromís amb el medi ambient, pretén contribuir al seu benestar amb accions destinades a disseminar el coneixement i a fomentar la consciència ambiental.

Més informació: www.catedrabpmedioambiente.uji.es

 

 

Informació i Foto: UJI

 

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: