La #CanteraGrogueta es protegeix de la #Covid19

La nova normalitat ha arribat també al futbol base del Villarreal CF. Després de diversos mesos d’inactivitat esportiva, els camps de la Ciutat Esportiva han tornat a omplir-se cada vesprada i a acollir als més de 30 equips de futbol base que formen part de la Cantera Grogueta. Per a fer front de manera eficaç a la pandèmia, el club groc ha dissenyat un complet protocol que permeta frenar el virus i poder dur a terme un correcte desenvolupament de l’activitat esportiva.

Complint amb la normativa actual, a la Ciutat Esportiva és obligatori l’ús de la màscara per a tècnics i jugadors. Aquests últims sempre que no estiguen dins del terreny de joc en ple desenvolupament de l’activitat física. En les banquetes i en les zones de trànsit, els jugadors del planter han de guardar distància de seguretat i portar sempre ben col·locada la màscara.

Per a evitar aglomeracions, el club groc ha limitat l’accés a la Ciutat Esportiva única i exclusivament a jugadors i entrenadors. Abans d’entrar a entrenar, tant futbolistes com tècnics es prenen la temperatura i s’apliquen gel hidroalcohólico a les mans. A més, s’ha marcat una zona d’arribada i una altra d’eixida de les instal·lacions: els jugadors del planter accedeixen des de la porta adjacent al Centre Esportiu Municipal i marxen per Miralcamp.

Per si no fos prou, en l’accés de la Ciutat Esportiva s’han marcat fins a sis zones d’arribada, perquè els equips no es mesclen entre si. Amb el propòsit d’afavorir el distanciament, el club ha decidit escalonar el començament dels entrenaments. Tampoc es poden emprar els vestuaris ni les dutxes. En la mesura que siga possible, els jugadors arriben ja canviats a la Ciutat Esportiva i els entrenadors imparteixen les xarrades tècniques en espais a l’aire lliure.

La desinfecció de materials és una altra de les mesures que ha adoptat el Villarreal CF per a minimitzar el risc de contagi. Els entrenadors, a més de gel hidroalcohólico, també porten en tot moment líquid desinfectant, que apliquen a les pilotes, cons, petos i a la resta de material emprat per al desenvolupament habitual de les sessions d’entrenament.

Per a supervisar que el protocol es compleix en tot moment, el Villarreal CF ha designat un responsable de protocol COVID-19 per al futbol base, Sebi Holerga, qui ha sigut entrenador durant molts anys de la Cantera Grogueta. Holerga s’encarrega de gestionar els llistats d’accés a les instal·lacions i s’assegura que es respecte en tot moment la normativa. Així mateix, és la persona que exerceix de contacte del club si es produeix un incident.

Amb aquesta estricta normativa, el Villarreal CF ha donat inici a una atípica temporada per al futbol base, que ha patit molts canvis en l’estructura i la composició de les seues lligues, també com a forma preventiva de combatre el COVID-19.

 

 

Informació i Foto: Villarreal CF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: