La campanya ‘Reciclar per a ConserMar’ arriba a les platges de Borriana

La campanya “Reciclar per a ConserMar” de conscienciació ciutadana sobre reciclatge promoguda per la Conselleria de Medi Ambient i Ecoembes ha fet una parada a les platges de Borriana per conscienciar sobre els beneficis del reciclatge per al medi ambient i la importància de no abandonar els residus a les platges.

La Generalitat i Ecoembes impulsen aquesta iniciativa de conscienciació per fomentar la recollida selectiva de residus generats a les platges i l’ús dels contenidors de reciclatge, en col·laboració amb 20 Ajuntaments costaners de tota la Comunitat Valenciana, entre els quals hi ha Burriana.

L’equip d’educadors ambientals de Reciclar per a ConserMar s’ha instal·lat aquest matí al passeig marítim a la platja de l’Arenal, per desenvolupar la jornada de conscienciació en què ha participat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, que ha reiterat la necessitat de reforçar l’educació ambiental a les nostres platges per “despertar el gran efecte transformador de les accions petites, com dipositar el residu al contenidor correcte”.

Durant tot el matí l’equip de ConserMar ha atès les persones usuàries de les platges a l’estand situat a la platja de l’Arenal, per informar i fomentar la recollida selectiva de residus d’envasos generats a l’entorn de les platges (llaunes, brics, envàs de plàstic), a més de cridar l’atenció per frenar les escombraries, és a dir, l’abandonament dels residus a les platges i altres entorns naturals (littering).

A més, l’equip ha resolt els dubtes sobre on i com cal dipositar un determinat residu, fent possible el reciclatge posterior. “Aquestes accions in situ, –ha assegurat Arnandis–, permeten arribar al màxim nombre possible de veïns i conscienciar-los de la importància de reciclar en qualsevol situació i lloc”.

Així mateix ha subratllat la “importància” d’enfortir la gestió durant la temporada estival, amb més afluència a les platges, per preservar la qualitat i l’estat de les platges de Borriana” perquè, segons ha manifestat, “el residu a la platja, o al seu entorn, és susceptible d’acabar a la Mediterrània, afectant l’ecosistema, la flora i la fauna marina, per tant, hem de ser responsables amb allò que veiem menys, el patrimoni natural, i també del medi marí”.

Reciclar per a ConserMar

La iniciativa de la campanya Reciclar per a ConserMar persegueix la interacció ‘cara a cara’ amb els ciutadans i reforçarà la importància de la separació domèstica i fora de la llar per afavorir el reciclatge dels envasos de plàstic, metàl·lics i brics al contenidor groc i el paper i el cartró al contenidor blau. Amb tot això, sajuda a reduir la contaminació, millorar la qualitat mediambiental i contribuir a leconomia circular dels envasos.

En definitiva, es tracta d’implicar els ciutadans i les ciutadanes com a agents actius preservadors del patrimoni comú que representen les nostres platges, valorant-les com el que són, un tresor natural en l’ús i el gaudi del qual està basat a més en bona part el nostre desenvolupament econòmic.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: