La campanya ‘Recicla els teus aparells’ inaugura nova edició a Borriana

Un any més, Burriana acollirà una nova edició de la campanya Recicla els teus aparells, una iniciativa impulsada per la Generalitat Valenciana que pretén traslladar a la ciutadania la importància del reciclatge d’aparells elèctrics i electrònics i indicar-los com fer-ho correctament.

Impulsada per la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, en col·laboració amb les plataformes més grans del sector: Recyclia (Ecofimàtica, Ecoasimelec i Ecolum), ERP Espanya (European Recycling Platform), Ecolec, Ecotic, Ambilamp i Ecoraees , l’acció es desenvoluparà el proper dilluns, 8 de novembre, de 10h a 19h a la plaça Major.

Segons ha explicat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, aquest any, igual que va passar a la passada edició, l’operatiu de la campanya s’ajustarà a les mesures sanitàries amb motiu de la covid-19.

Per això, ha indicat, “se substituiran les ja tradicionals bicicletes amb remolc per un punt net mòbil on els veïns de la localitat podran dipositar els seus petits aparells elèctrics i electrònics fets malbé o en desús per tal d’afavorir la sostenibilitat del planeta”.

Aquest espai estarà acotat i senyalitzat perquè els ciutadans que decideixin acostar-se a dipositar els seus RAEE ho puguin fer amb les màximes garanties de seguretat. Per aquest simple gest, de nou, i per tal d’animar la ciutadania a participar-hi, els veïns i veïnes que reciclin els seus aparells elèctrics i electrònics, seran premiats.

Així, tindran l’oportunitat de participar, per una banda, a través dels diferents sorteigs entre els participants a peu de carrer, on podran guanyar diferents productes elèctrics i electrònics i, de l’altra, mitjançant el concurs que es farà a través de les xarxes socials de Facebook (@reciclatusaparatos) i Instagram (@reciclatusaparatos), en què els usuaris podran guanyar una tauleta.

Amb aquesta campanya, la Generalitat i l’Ajuntament de Burriana pretenen conscienciar sobre la necessitat de saber reciclar els aparells elèctrics i electrònics (RAEE) i, alhora, “garantir el reciclatge correcte d’aquests aparells que, moltes vegades, acaben en els contenidors convencionals, amb l’alt grau de contaminació i el perill per a la salut que generen”, ha lamentat el responsable municipal.

A tots els domicilis, i també als comerços i oficines, ha assenyalat el regidor, “és freqüent l’acumulació d’aparells elèctrics i electrònics en desús, com ara telèfons mòbils, ràdios i molts més artefactes”.

L’objectiu, ha explicat l’edil de Sostenibilitat Mediambiental, és “implicar tota la ciutadania” i, en aquest sentit, s’aspira a recollir “el nombre més gran possible de tones d’aparells elèctrics i electrònics”.

Informació i Foto: Ajutnament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: