La AVI i l’Associació Valenciana del Calçat exploren vies de col·laboració per reforçar la R + D + I entre les empreses de el sector

L’Agència Valenciana de l’Innovació (AVI) ha mantingut aquest dijous sengles reunions de treball amb l’Associació Valenciana d’Empresaris de l’Calçat (AVECAL) i l’Associació d’Empreses Innovadores (AEI) de l’Metall de la província d’Alacant, Innometalia, per tal de cooperar en l’impuls d’accions per al foment de la R + d + I amb impacte en tots dos sectors d’activitat.

La primera d’aquestes cites ha comptat amb la participació de la presidenta executiva de AVECAL, Marian Cano, i el seu responsable de Comercialització i Internacionalització, Joaquín Marco, que han abordat els reptes als quals s’enfronta la indústria de l’calçat amb el vicepresident executiu i la secretària general de l’Agència, Andrés García Reche i Olivia Estrella, respectivament.

Les dues entitats han coincidit en la necessitat de continuar impulsant el desenvolupament d’innovacions tecnològiques i organitzatives com una de les senyes d’identitat de el sector, que ha apostat per la qualitat i el disseny per créixer en un mercat global que és cada vegada més competitiu.

En aquest sentit, el vicepresident de l’AVI ha destacat l’esforç de les empreses de l’calçat per incorporar les noves tecnologies clau als processos productius i de comercialització amb el suport de les organitzacions empresarials i d’altres instituts tecnològics, com ara Inescop, l’Institut tecnològic d’Informàtica (ITI) i l’Institut Valencià de Biomecànica (IBV).

Per la seva banda, la presidenta executiva de AVECAL, Marian Cano, ha destacat els instruments de suport a la R + D + I que l’AVI canalitza a través de la seva convocatòria d’ajuts, que aquest any està dotada amb prop de 14 milions d’euros .

Cano s’ha interessat, en aquest sentit, pel programa de “Accions complementàries d’impuls i enfortiment de la innovació”, així com per la figura dels agents d’innovació, amb la qual es pretén impulsar la recerca aplicada i la transferència dels seus resultats cap al teixit productiu.

Accions amb Innometalia

D’altra banda, García Reche i Estrella han mantingut una reunió tècnica amb l’Associació d’Empreses Innovadores (AEI) de l’Metall de la província d’Alacant, Innometalia, en què han repassat les accions i contactes en matèria d’I + D + I impulsats per l’organització en 2019, així com els plans de futur per a 2020.

A la trobada hi han assistit, per part de Innometalia, el secretari general de la Federació d’Empresaris de l’Metall de la Província d’Alacant (FEMPA), Luis Rodríguez, així com l’agent d’innovació finançat per l’Agència, Sergio Gómez, que ha donat compte de la feina realitzada durant el passat exercici.

Durant la sessió de treball, ambdues institucions han abordat possibles vies de col·laboració per tal de reforçar les accions de foment de la innovació en el sector de l’metall, amb el qual l’Agència manté una estreta col·laboració.

Constituïda el 2009, Innometalia és un clúster d’empreses innovadores promogut per FEMPA que pretén millorar la competitivitat dels seus integrants mitjançant l’impuls de sinergies i la identificació d’oportunitats d’innovació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: