Justícia treu a licitació el projecte d’obres dels nous jutjats d’Alzira per 19,85 milions

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha tret a licitació el projecte d´obres dels nous jutjats d´Alzira per un import aproximat de 19,85 milions d´euros i un termini d´execució de 20 mesos. Les empreses interessades tenen fins al proper 30 de maig de 2022 per presentar les seves ofertes de manera que està previst que els treballs comencin el proper mes d’agost.

La nova seu judicial de la capital de la Ribera Alta serà un edifici de 10.000 metres quadrats que s’aixecarà a una parcel·la de 4.800 metres quadrats cedida per l’Ajuntament i ubicada al final de l’avinguda Luis Súñer. La previsió és que les obres durin al voltant de 24 mesos.

La nova seu judicial comptarà amb cinc plantes i un soterrani amb capacitat per a 69 places daparcament per al personal i 56 de rotació per a la ciutadania. Podrà allotjar més de 900 persones diàriament, uns 200 professionals i 700 usuaris i usuàries. Tindrà 41 sales per a diferents usos i 49 despatxos. Totes les dependències comptaran amb llum natural -cosa que no passa a l’actual edifici- i estarà dotat amb els més moderns sistemes de seguretat i confort tèrmic, a més que serà completament sostenible.

A la planta baixa hi haurà el Registre Civil i la sala de casaments. També s’hi ubicaran les sales de vistes amb zones separades per a detinguts i víctimes, el jutjat de guàrdia amb accés independent i els espais per a advocats/des i procuradors/es.

A la resta de l’edifici s’hi ubicaran els set jutjats ja existents i s’ha reservat espai per a altres nous òrgans judicials. També es disposarà d‟espai per a la Fiscalia, l‟Oficina d‟Assistència a les Víctimes, l‟Institut de Medicina Legal, la Unitat de Valoració Forense amb cambra Gesell i la Unitat de Valoració Integral Forense.ç

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: