Justícia treballarà amb les dones víctimes de la prostitució en mesures de suport i protecció

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s’ha reunit amb tres dones que van ser prostituïdes, de les quals dues van ser víctimes de tracta d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual.

Juntament amb el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón, Bravo ha escoltat els seus testimonis i històries de segrestos, abusos i violència i ha advocat per continuar treballant per eradicar la prostitució, que ha considerat que és un tipus de violència de gènere.

Les víctimes formen part del Fòrum per l’Abolició de la Prostitució creada per la Conselleria de Justícia per elaborar l’estratègia abolicionista de la Comunitat Valenciana. En el marc d’aquest grup, Bravo ha proposat reformes legislatives amb l’objectiu de perseguir i sancionar la demanda i protegir les víctimes. També ha elaborat i posat a disposició de tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana una ordenança abolicionista, que ja han aprovat diverses desenes de municipis.

Bravo ha destacat que les víctimes han d’ocupar un “paper principal” en el disseny de les polítiques públiques amb l’objectiu de protegir les dones. Al respecte, ha recordat que la Conselleria està treballant per elaborar un model de pla integral amb mesures perquè les dones víctimes puguin construir un projecte de vida en el marc de la dignitat.

Durant la trobada, han acordat col·laborar per dissenyar mesures concretes que ajudin les víctimes del sistema i que estan en una situació de vulnerabilitat extrema.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: