Política

Justícia organitza una desena d’actes per celebrar la Setmana dels Drets Humans a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha organitzat una desena d’actes en les tres províncies per a celebrar la Setmana dels Drets Humans a la Comunitat Valenciana. Des d’aquest dilluns, 11 de desembre, al divendres 15 de desembre es duran a terme taules rodones, presentacions i projeccions de documentals amb què es pretén analitzar la situació de les llibertats essencials a tot el món des de diverses perspectives.

Cada 10 de desembre es commemora el Dia dels Drets Humans arreu del món, coincidint amb la data en què l’Assemblea General de l’ONU va adoptar la Declaració Universal dels Drets Humans el 1948. Els actes de la setmana que comença aquest dilluns són el preàmbul d’un programa més ampli que la Generalitat realitzarà al llarg de l’any que ve, quan se celebrarà el 70 aniversari de l’aprovació del document.

D’aquesta manera, a Alacant hi haurà tres actes aquesta setmana. El primer, el dimarts 12 de desembre, serà una trobada entre Verónica López Ramón, directora general de Justícia i Consuelo Catalá, de la Sindicatura de Greuges de la Comunitat Valenciana que dialogaran sobre una visió des dels Drets Humans sobre les dones víctimes de violència de gènere a la Comunitat Valenciana i que se celebrarà a la seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Alacant. El mateix dia, al Museu Arqueològic Provincial (MARQ) es projectarà el documental Nomads que denuncia la situació de vulneració dels Drets Humans a les persones migrants. El 14 de desembre, al Centre Cultural Les Cigarreras, es presentarà la Guia metodològica per a la creació d’un espai protegit dels Drets de la Infància, obra de Macario Alemany, Antonio de Múrcia, Soledad Ruiz, Antonio Martínez i Carlos Martín, investigadors de la Universitat d’Alacant. Els actes a la capital alacantina es tancaran, el 15 de desembre, amb una conferència a càrrec d’Ahmed Ali, periodista egipci i defensor dels Drets Humans sobre llibertat d’expressió i de premsa a Egipte.

A Castelló, la setmana s’iniciarà amb una conferència sobre la manca de garanties dels drets de la població civil a Colòmbia a càrrec de Doris Valenzuela, activista colombiana amenaçada de mort i acollida a Espanya acollida gràcies al Programa de Protecció Temporal de Defensors i Defensores dels Drets Humans d’Amnistia Internacional, que organitza la trobada. El 14 de desembre es durà a terme una taula rodona que versarà sobre el treball en pro dels drets humans des de diferents perspectives professionals. Hi participaran els experts Ignacio Aymerich i Francisco Javier Zamora (Universitat Jaume I de Castelló), Mara Donay (Amnistia Internacional), Jessica Llavaneres (Creu Roja), David Barrachina (Secció d’Estrangeria i Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Castelló) i Giulia Carceller (Generalitat Valenciana).

A València, el primer acte serà el 11 de desembre i consistirà en un diàleg a la Facultat de Dret del Campus de Tarongers sobre memòria, drets i justícia universal pel que fa als crims del franquisme a càrrec de Roldán Jimeno (Universitat Pública de Navarra) i Javier Palao (Universitat de València). El mateix dia, a la seu del Col·legi d’Advocats, s’oferirà una conferència sobre els Drets Humans de les persones internes en els Centres d’Internament d’Estrangers (CIEs) a càrrec de Rebeca Lli (de la Secció d’Estrangeria del Col·legi d’Advocats de València) i un representant del Defensor del Poble. El 13 de desembre es presentarà en el Centre del Carme el Fòrum de Justícia i Discapacitat: aquest organisme de caràcter consultiu té com a finalitat afavorir l’accés de les persones amb diversitat funcional o sensorial i les seves famílies a la justícia en condicions d’igualtat, així com garantir la seva protecció jurídica.

Finalment, el 14 de desembre, a la seu de la Fundació Bancaixa, es parlarà sobre el retorn de l’esclavitud 70 anys després de la Declaració Universal de Drets Humans a càrrec de Javier de Lucas (Universitat de València), Paloma Favieres (Comitè Espanyol d’Ajuda al Refugiat) i Mila Font (Metges Sense Fronteres).

Tota la informació sobre les diferents activitats es pot trobar al web http://www.gov.gva / drets i participar en les xarxes socials amb el hastagh #DretsHumansGVA.

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint