Justícia obre avui la nova oficina d’informació jurídica de proximitat a Riba-roja de Túria

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública posa avui en marxa l’oficina d’informació jurídica de proximitat (Justiprop) al municipi de Riba-roja de Túria, ubicada al carrer Mercat nº18, 1a planta, les dependències de la qual han estat facilitades per l’Ajuntament de dita localitat.

La freqüència del servei es farà un cop a la setmana en horari de matí. En concret, es durà a terme els divendres, de 9.30 a 13.30 hores. El servei serà prestat per professionals de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de València (ICAV).

L’objectiu del Servei d’Orientació Jurídica de Proximitat (Justiprop) és oferir una resposta ràpida a la ciutadania sobre els dubtes jurídics i els diversos tràmits administratius, amb la finalitat de reduir desplaçaments a la ciutadania.

A més, de Riba-roja de Túria es posaran en marxa oficines als municipis de Paiporta, Oriola, Crevillent i Benaguasil durant aquest mes de setembre. Amb aquestes noves obertures, ja són 44 les oficines Justiprop a la Comunitat Valenciana. Aquestes oficines són clau per afavorir la cohesió social i territorial, ja que el lloc de residència no pot ni ha d’afectar la qualitat dels serveis públics.

L’assistència en aquestes oficines, que està finançada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, és prestada per professionals dels Col·legis de l’Advocacia de la Comunitat Valenciana.

Durant el passat exercici, el personal d’aquest servei va fer un total de 809 assistències a la ciutadania, de les quals, 366, es van prestar a persones de més de 50 anys, és a dir, el 45,2 % de les assistències.

Dins del projecte de Justícia Pròxima, també s’habiliten espais on es proporciona atenció i informació a la ciutadania sobre mediació com a alternativa més ràpida, econòmica i eficaç per resoldre conflictes davant dels litigis (Mediaprop). A més, es preveuen oficines denllaç per a lassistència a les víctimes del delicte.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: