Justícia obre aquest dijous la nova oficina d’informació jurídica de proximitat a Castalla

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública posa aquest dijous en marxa l’oficina d’informació jurídica de proximitat (Justiprop) al municipi de Castalla ubicada a les dependències de Serveis Socials (Avinguda de la Constitució, 68).

La freqüència del servei es farà un cop a la setmana en horari de tarda. En concret, es durà a terme els dimarts de 16 a 20 hores. El servei serà prestat per professionals (lletrats i lletrades) del Col·legi de l’Advocacia d’Alcoi (ICA Alcoi).

El Servei d’Orientació Jurídica de Proximitat (Justiprop) ofereix una resposta ràpida a la ciutadania sobre els dubtes jurídics i els diversos tràmits administratius, amb la finalitat de reduir desplaçaments als ciutadans.

El personal daquest servei assessora i orienta jurídicament amb caràcter previ al procés i també dóna suport per realitzar consultes electròniques de tràmits judicials o administratius en matèria de justícia.

Amb aquesta nova obertura, ja són 46 les oficines Justiprop, en 44 municipis de la Comunitat Valenciana. Aquestes oficines són clau per afavorir la cohesió social i territorial, ja que el lloc de residència no pot ni ha d’afectar la qualitat dels serveis públics.

L’assistència en aquestes oficines, que està finançada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, és prestada per professionals dels Col·legis de l’Advocacia de la Comunitat Valenciana.

Dins del projecte de Justícia Pròxima, també s’habiliten espais on es proporciona atenció i informació a la ciutadania sobre mediació com a alternativa més ràpida, econòmica i eficaç per resoldre conflictes davant dels litigis (Mediaprop). A més, es preveuen oficines denllaç per a lassistència a les víctimes del delicte.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: