Justícia licita les obres de rehabilitació del TSJ de València per 28,3 milions d’euros

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha tramès al Diari Oficial de la Unió Europea la licitació de les obres de rehabilitació del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de València per un import de 28.303.522,93 euros. Està previst que els propers dies es publiqui a la plataforma de contractació de l’Estat. Les empreses tenen de termini per presentar ofertes fins al 14 de febrer.

La Conselleria que dirigeix ​​Gabriela Bravo preveu que l’adjudicació podria resoldre’s el juliol del 2022 i iniciar les obres el setembre del 2022. D’aquesta manera, la rehabilitació integral de l’edifici podria finalitzar el segon trimestre del 2025.

Algunes de les actuacions que inclou aquesta gran obra de rehabilitació de l’edifici del 1762 i declarat Bé d’Interès Cultural són la de recuperar el volum original del Palau. Concretament, s’eliminaran elements afegits; es revaloritzaran els elements patrimonials més importants, com els patis interiors, per tornar-los la seva transparència i permeabilitat original, les escales, les voltes, la cambra, els salons i elements ornamentals.

A més, l’empresa adjudicatària haurà de reconfigurar l’organització de les plantes a través dels accessos i nous nuclis de comunicació vertical.

També es millorarà el sistema d’aïllament de l’edifici, tant a les façanes, com a les cobertes i fusteries i la renovació integral de la instal·lació elèctrica, il·luminació, climatització i ventilació, sistemes de detecció i protecció contra incendis.

La Reial Casa de la Duana, seu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana es va construir entre 1756 i 1762 i, el 1828, es va transformar en fàbrica de tabac. Posteriorment, el 1914, es va adaptar per convertir-lo en un palau de Justícia.

Al llarg del temps s’han fet innombrables intervencions parcials de tota mena fins a la seva declaració com a Bé d’Interès Cultural el 1982. Entre els seus elements ornamentals destaca, especialment, el conjunt escultòric dedicat a Carles III que és obra d’Ignacio Vergara, l’autor de la portada del Palau del Marquès de Dos Aguas de València.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: