Juan Carlos Redondo “Les pimes i autònoms no poden seguir sent els grans oblidats de la pandèmia, necessiten ajudes directes i les necessiten ja”

El regidor de el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló Juan Carlos Redondo insta l’alcaldessa, Amparo Marco, a agilitzar les ajudes directes per als que estan sent els grans oblidats en aquesta pandèmia, les pimes i autònoms. “Tot i ser motors de l’economia local, les pimes i autònoms, necessiten suport de l’administració local que es tradueixi en una injecció de liquiditat, per poder salvar els seus negocis i, amb ells, milers de llocs de treball. Encara sense ingressos, han de continuar pagant quotes cada vegada més grans i factures, simplement per mantenir-se en peu, necessiten ajudes directes i les necessiten ja “, argumenta. I afegeix: “Amb els 35 milions d’euros que li han sobrat a Marc de l’exercici 2020 i amb 50 milions que acaba de tornar a l’banc, ho tenia molt fàcil”, assenyala.

Joan Carles Redondo i la regidora de l’PP Susana Fabregat s’han reunit amb la coordinadora a Castelló de l’Associació Autònoms Units per Actuar (AUPA), Encarna Martínez, per escoltar les seves reivindicacions. Una trobada que ha posat encara més en relleu si és possible la situació dramàtica que travessa els seus associats. Per Encarna Martínez “tots els autònoms d’Espanya, inclosos els de la nostra província i la nostra ciutat, ens cal que els governs es responsabilitzin d’una vegada i es creu un Pla d’Autònoms que cobreixi les necessitats de tots els gremis, això és una cosa indispensable per rescatar l’economia “. En aquest sentit, afegeix que és “primordial que es revisin els conceptes de despesa i inversió, perquè amb el primer no es recupera res, per això, els plans per al col·lectiu de tots els autònoms han d’estar enfocats sempre a la inversió i no a la despesa “.

De la mateixa manera, des del col·lectiu d’autònoms també s’incideix en la necessitat de fomentar l’economia local, apostant pels productes i serveis que ofereixen els establiments de proximitat a cada barri, activant bons promocionals, per exemple, que incentivin les compres. “La realitat de les pimes i autònoms de Castelló és que s’han vist especialment perjudicats per la pandèmia fins al punt en que han de triar entre pagar impostos o pagar-se el menjar, evidentment trien menjar i a el deixar de pagar impostos no poden accedir a moltes de les ajudes on el primer requisit és estar a l’corrent de pagaments. La cotització hauria de ser per ingressos reals, a zero ingressos, zero impostos “, destaca Rodó.

L’edil Popular explica que l’aturada econòmica a conseqüència de la crisi de la Covid-19 està afectant negativament i pràcticament per igual a tots els sectors, “ho estem veient amb l’hostaleria, el comerç, l’oci nocturn o el turisme, entre d’altres , el seu crit d’auxili està sent fet cas per l’Ajuntament, amb la indignació que causa saber que l’Ajuntament va recaptar, el 2020, 35 milions d’euros que no ha estat capaç de retornar als castellonencs en forma de millors serveis, ni tan sols l’equip de govern ha estat capaç de baixar els impostos tal com demanàvem. 35 milions d’euros que amb els que s’haurien pogut concedir 10.000 euros a 3.500 negocis “, explica.

“Des del Grup Municipal Popular seguim i seguirem reivindicant ajudes directes per a les pimes i autònoms des de l’administració més propera que és l’Ajuntament, més quan hem sabut que s’han tornat als bancs 50 milions d’euros en lloc de utilitzar-los per anticipar les ajudes directes de el Pla Resistir, mentre arriben els diners d’altres administracions, igual que ha fet l’Ajuntament d’Alacant, governat pel Partit Popular, amb 11 milions d’euros anticipadament en ajudes directes als sectors més afectats per la pandèmia “, afegeix Rodó.

Finalment, recorda el regidor Joan Carles Redondo, “no hem d’oblidar que darrere de les pimes i autònoms hi ha milers de llocs de treball en joc, contractes que sustenten a milers de famílies castellonenques. Amb un atur a la ciutat de prop de 16.000 persones, no ens podem permetre més destrucció d’ocupació. Urgeixen les ajudes directes, no poden demorar-se per més temps “.

Informació i Foto: PP Castelló

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: