Juan Carlos Redondo “El Mercat de Proveïments necessita una actuació integral i no pegats perquè alimentació i salubritat sempre han d’anar de la mà”

El regidor de el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló Juan Carlos Redondo ha visitat aquest matí, per enèsima vegada, i al costat de la regidora Popular Susana Fabregat, el Mercat de Proveïments. Una visita que es produeix després de conèixer la sanció imposada a l’Ajuntament de Castelló per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que ha multat amb 4.000 euros a l’consistori per deixadesa i deteriorament de l’immoble que afecten la seguretat alimentària.

Durant la visita, en la qual esperaven veure actuacions de millora, els dos regidors han intercanviat impressions amb els representants dels venedors, Pere Ballester i Nati Forés, “als que el govern municipal porta sense fer cas massa temps, van ser els primers a alertar de l’abandó en matèria de neteja i seguretat en anterior legislatura però ha hagut de ser una multa econòmica la que porti a l’alcaldessa Amparo Marco a reaccionar, i encara queda molt per fer. El Mercat de Proveïments necessita una actuació integral i no pegats, perquè alimentació i salubritat sempre han de la mà “, ha assenyalat Rodó.

“Hem comprovat com la multa que li ha posat a l’Ajuntament per no complir les seves obligacions en el principal mercat de productes frescos de primera necessitat per al consum de les famílies castellonenques, no ha servit per acabar amb l’estat d’abandó que presenta. La radiografia ara per ara és que segueixen amb el desguàs central amb aigua i brutícia acumulada, lluminàries deteriorades, sense guàrdia de seguretat, sense Wiffi ni telèfon fix i sense una part de la teulada des de l’incendi que es va produir en 2018 a més de que l’Ajuntament , per aquest incendi, encara deu diners de l’assegurança als venedors “, afegeix el regidor Popular.

Per Redondo, “una infraestructura que hauria d’estar en les millors condicions de salubritat, perquè emmagatzema aliments frescos, veiem que no està entre les prioritats de l’alcaldessa, mai ho ha estat i segueix sense estar-ho, ni tan sols la multa econòmica ha servit per acabar amb l’estat d’abandó i ni tan sols el regidor de comerç s’ha deixat caure per allà interessant-se per la situació “.

Cal recordar que la sanció de 4.000 euros imposada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a l’Ajuntament l’obliga a actuar per esmenar la manca d’una part de la teulada, on falten xapes d’Uralita sobre les parades; sobre l’acumulació de brutícia i teranyines o sobre el desguàs central, a més de lluminàries en mal estat, tal com recull l’expedient sancionador.

“Reiterem la nostra petició d’un pla de millora per a aquest recinte, una actuació que l’alcaldessa Amparo Marco portava en el seu programa electoral però una vegada guanyades les eleccions va guardar en un calaix”, afegeix.

Han estat múltiples les visites dels Populars al Mercat de Proveïments comprovant les deficiències visibles tant en l’estructura, com als voltants, que han estat objecte de múltiples denúncies, per part d’aquesta agrupació, en què sempre s’instava a el govern municipal a reaccionar. “Demanem un Pla integral de millora que contribueixi a dignificar l’activitat actual d’aquest mercat, ja que és una instal·lació que contribueix a la generació d’ocupació i riquesa i la dinamització de la ciutat. No pot seguir sent el gran oblidat amb un equip de govern que segueix mirant cap a un altre costat “, conclou Redondo

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: