Juan Carlos Redondo denúncia col·lapse i caos en la recaptació de l’IBI a Castelló

El regidor de el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló Juan Carlos Redondo denuncia el col·lapse i el caos a la recaptació de l’Impost de Béns Immobles que, per segon any consecutiu, torna a portar de cap als castellonencs que, volent pagar en temps i Així, “ara s’exposen a pagar un recàrrec per no haver-ho pogut fer a causa de la deficient gestió de govern municipal que, lluny de donar facilitats i mostrar sensibilitat i empatia amb els contribuents en un moment de pandèmia amb aquest, el que ha fet és avançar el període de pagament gairebé un mes, el 30 de juny va ser l’últim dia per abonar l’IBI, fent-ho coincidir amb altres impostos com la quota d’autònoms, la de la Seguretat Social o la Renda “, explica.

Una vegada més es demostra que “la incapacitat de gestió de govern d’Amparo Marco la paguen, els castellonencs. El desconcert que ells mateixos generen portar a registrar fins a l’últim dia de pagament, ahir, cues quilomètriques a les portes de l’oficina de recaptació. El 30 de juny a molts castellonencs no els havia arribat el càrrec de l’IBI, de manera que van acudir a informar-se; tampoc hi havia possibilitat ahir de descarregar el rebut de la seu electrònica, motiu que va portar a altres a pujar a les dependències municipals a més dels que van acudir a recollir la carta de pagament per no tenir-lo domiciliat. La realitat és que per qüestions alienes als veïns, ara molts s’exposen a pagar un recàrrec per no pagar en temps i forma “, assenyala el regidor Popular.

Per Redondo, “la imatge lamentable durant aquests dies enrere de les llargues cues és un exemple més de la més que qüestionable gestió d’un govern d’esquerres que no l’hi posa gens fàcil a contribuent. Quan de recaptar es tracta, l’alcaldessa es desentén dels problemes que els pugui generar a les famílies l’elevada pressió fiscal que suporten els castellonencs amb el segon IBI més car d’Espanya, amb 402 euros de mitjana per habitant, igual que a Barcelona i només per darrere dels madrilenys, segons l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal. I tampoc ha valorat Marc el sobre esforç que suposa a molts veïns haver de pagar a el mateix temps diferents impostos, quan fan malabars per arribar a final de mes “.

I si el govern de PSOE, Compromís i Podem torna a recórrer a l’ciberatac com a excusa recurrent, Rodó adverteix: “Aquesta ja no els val, perquè si haguessin tingut voluntat d’evitar el col·lapse i el caos entre els castellonencs ho haguessin fet, actuant amb planificació, però estan tan allunyats de la realitat que no cauen en els problemes que acaben causant a les famílies “.

I conclou exigint a el govern d’esquerres la mateixa responsabilitat que ells demanen als ciutadans a l’hora de complir amb les responsabilitats fiscals, “que l’apliquin per aprovar ja el pressupost, perquè després no hi ha temps per tornar els diners recaptats als castellonencs en forma de millors serveis i inversions. L’any passat es van quedar al tinter 35 milions d’euros, perquè el pressupost va entrar en vigor l’agost i no hi va haver temps d’executar i aquest any anem pel mateix camí “.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: