Juan Carlos Nadal guanya el XXII Concurs EAC de l’Institut Juan Gil-Albert i la Universitat d’Alacant

L’Institut Juan Gil-Albert inaugura aquesta tarda l’exposició del XXII Concurs Internacional Trobades d’Art Contemporani, organitzat al costat de la Universitat d’Alacant. Entre els 24 treballs seleccionats ha resultat guanyador aquesta edició l’artista Juan Carlos Martínez Nadal, que rebrà el primer premi dotat amb 9.000 euros per l’escultura Cos dáigua/Bohai.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assegurat que “aquest certamen ens permet descobrir i posar en valor el treball d´una nova generació d´artistes que donen mostra d´un elevat nivell creatiu i una gran qualitat artística en les seves obres i mereixen tenir l’oportunitat de mostrar al públic les produccions per donar-se a conèixer”.

La mostra es podrà visitar al MUA fins al 24 de juliol i, a més de l’alacantí Martínez Nadal, s’han atorgat dos segons premis a Greta Alfaro i Fernando Bayona –dotats amb 2.500 euros cadascun–, així com dos accèssits sense premi econòmic a Luisa Pastor i Alfonso Almendros.

A més d’aquests creadors, la mostra, que es podrà visitar al MUA fins al 24 de juliol, exhibeix peces d’Aurora Alcaide, Bibiana de la Soledat, Maria Carbonell, Joan Gil Segòvia, Jorge Illa, Abel Jaramillo, Fernando Jiménez Fernández, Fermín Jiménez Landa, Elena Jiménez, Eva Maurici, Lucía Morate, Cristina Peralta, Miquel Ponce, Daniel Domingo Schwitzer, Silvia Sempere, Víctor Solanas-Díaz, Josep Tornero, Llorenç Ugas Dubreuil i Verónica Vicente.

A través d’aquests premis, l’IAC pretén mostrar perspectives innovadores dels diferents llenguatges artístics de la postmodernitat, així com potenciar mecanismes que afavoreixin la trobada i participació dels joves creadors plàstics, no només de la província sinó també de qualsevol part del món. . Les obres seleccionades d’aquesta edició inclouen diverses disciplines com ara pintura, collage, escultura, fotografia, gravat, art digital o instal·lacions.

En aquesta edició, el jurat, presidit per Julia Parra, ha estat compost per Susana Guerrero –artista i professora de la UMH-, Remedios Navarro –tècnica del MUA-, José Luis Pérez Pont –director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana- , Concha Ros -presidenta Seu Territorial Comunitat Valenciana-Múrcia a l’Institut d’Art Contemporani- i Pilar Tébar -directora cultural de l’IAC Juan Gil-Albert.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: