José Vicente Crespo (metge del Bisontes Castellón FS) “Es necessitaran 15 dies de preparació física per evitar lesions abans de tornar a competir”

La pandèmia pel COVID-19 segueix colpejant amb força a la societat espanyola i el món de l’esport no és aliè a aquesta situació que manté les Lligues paralitzades. José Vicente Crespo, metge de Bisontes de Castellón, relata com estan vivint aquesta situació i la seva tasca diària en un centre de salut de la localitat castellonenca de Nules.

El doctor Crespo va començar fa tres temporades a treballar al club “quan van aconseguir l’ascens a Segona Divisió”. La seva arribada a l’escaire castellonenca es la deu a la seva filla Carmen que “volia jugar a l’Futbol, ​​però jo li vaig parlar de l’Futbol Sala perquè quan vaig estar a la universitat vaig muntar un equip de futbol sala, on vam disputar una Lliga d’aficionats i també aprofitàvem per anar-nos de festa “. Amb 9 anys la seva filla “es va apuntar a l’Borriana, equip filial del Bisontes de Castellón i un dia em van trucar de el club perquè després d’ascendir a Segona Divisió, necessitaven un metge. Al matí estava treballant al centre de salut ia la tarda em vaig convertir en el metge de l’Bisontes i em vaig enganxar de nou a l’Futbol Sala “, on va als partits sempre” escortat per la meva filla i de vegades amb la meva dona “.

Aquest llicenciat en Medicina per la Universitat de Saragossa és metge de família i “davant l’extrema situació sanitària que estem vivint he d’anar a fer alguna guàrdia a les urgències de l’Hospital de la Plana de Vila-real”. La situació a Castelló “no està tan malament com a Madrid, però hem de donar servei a l’hospital i al centre esportiu en el que han muntat amb 40 llits per derivar pacients”.

I afegeix: “La gent està col·laborant molt, donant material i acudint menys a l’hospital perquè ja no s’acosten els que tenen malalties que no són urgents. No desplaçar-se és fonamental per evitar contagis. Si arriba algú amb símptomes, li controlem i veiem la seva evolució i se li visita a casa seva. Si no estàs greu és clau evitar anar a l’hospital “.

L’activitat en el club ha cessat amb la suspensió de la Lliga, però “estic penjant dels jugadors i parlo sovint amb Escrich, el nostre entrenador. De moment, tots estan bé en els seus domicilis. Els hem donat els consells habituals d’higiene i estic a la seva disposició per a qualsevol dubte mèdic que puguin tenir durant el confinament “.

Com a professional de la sanitat, el doctor Crespo reconeix que “Aquesta situació és inèdita i els protocols van canviant amb assiduïtat, adaptant-se a la situació. Vam tenir amenaces amb l’Ébola i la Grip A, però es va quedar en res. El confinament durarà tot el mes d’abril però quan es confirmi que es va estabilitzant la situació s’anirà permetent que alguns dels sectors vagin a treballar i ens portarà un altre mes. De cara a la tornada a la competició es necessitaran 15 dies de preparació física per evitar lesions i crec que serà al juliol quan es pugui tornar a competir “.

Informació i Foto: LNFS

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: