José Martí ha assistit hui a l’acte institucional del 9 d’octubre en el Palau de la Generalitat, on reitera l’oferiment a l’oposició de pactar els pressupostos de 2021

El president de la Diputació, José Martí, ha assistit a l’acte institucional del 9 d’octubre celebrat en el Palau de la Generalitat, al terme del qual ha realitzat una crida «a la unitat» de totes les forces polítiques per a donar la millor resposta possible a la crisi originada per la pandèmia. Segons ha explicat, «és la proclama més eficaç que podem realitzar en una jornada com la de hui en la qual, com a castellonencs, ens reconeixem com a valencians». Segons ha manifestat, «una cosa és la legítima i constructiva discrepància i, una altra ben diferent, el baluern i l’intencionat soroll ambiental, que dificulta molt la necessària unitat d’acció i enrareix la convivència». Per això, ha reiterat l’oferiment als grups de l’oposició de «negociar i consensuar els pressupostos de 2021».

En opinió de Martí, «la ciutadania espera que fugim de la brega, que estiguem a l’altura de les circumstàncies i que siguem conseqüents amb el que vam fer en la Diputació el mes de juny passat quan per unanimitat Pspv-Psoe, Partit Popular, Compromís i Ciutadans aprovem el Pla Reactiva que contempla diferents mesures dissenyades per a reactivar l’economia, valorades en prop de 10 milions d’euros».

El president sosté que «si llavors va ser possible el consens, ara també ha de continuar sent-ho perquè està demostrat que les societats que sobreviuen millor són les que millor s’adapten als canvis». I és obvi, assenyala, que «la Covid ho ha canviat tot» i que «la ciutadania, que porta anys donant senyals de cansament per l’excés de confrontació partidista, ara, senzillament, no l’admet i la rebutja».

Per tant, «el millor que podem fer és asseure’ns a dialogar i, entre tots, construir uns comptes públics que tots puguem aprovar i que insuflen ànim i esperança al conjunt de la ciutadania».

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: