José Martí enalteix la gran dotació tecnològica de l’Hospital Provincial de Castelló, consolidat com a centre oncològic de referència a nivell nacional

El president de la Diputació, José Martí, ha felicitat la Conselleria de Sanitat Universal, a la Gerència de l’Hospital Provincial i al seu personal “per haver aconseguit que siga un centre de referència en tractaments oncològics”. En la seua opinió, “hem d’estar satisfets pel prestigi que té el nostre hospital, que està en relació amb l’alt nivell tecnològic que ha aconseguit”. El president creu que “és important dir-ho una vegada i una altra perquè és una realitat”. És important subratllar que el tractament oncològic suposa el 80% de l’activitat de l’hospital.

Martí també ha destacat la bona gestió econòmica que s’està duent a terme en el centre, reconeguda per primera vegada respecte a 2018 amb l’emissió d’informes favorables per la intervenció general i l’empresa auditora, que posen de manifest “el bon ús que la direcció del centre està donant als diners públics”. En 2018 s’ha aconseguit revertir la situació anterior amb l’obtenció de romanents i reduint substancialment deute. A més, s’ha liquidat el préstec bancari de 4,6 milions d’euros que l’entitat portava arrossegant des de feia diversos anys.

Són manifestacions que ha realitzat al final del Consell de Govern del Consorci Hospitalari de Castelló, on ha incidit en el fet que “ara, a diferència del que ocorria anteriorment, hi ha pluralitat perquè en aquest òrgan estan presents tots els grups polítics que compten amb representació en la Diputació Provincial”.

Durant la seua intervenció, Martí també ha agraït “el compromís que la Conselleria i la consellera Ana Barceló tenen amb l’Hospital Provincial i amb la província de Castelló, que es tradueix en inversions i en la prestació d’un servei de gran qualitat”.

El president també ha mostrat la seua satisfacció pel fet que amb la posada en servei del Pet Tac de l’hospital les proves de diagnòstic i de seguiment del càncer hagen experimentat un increment del 332% al no ser necessari derivar-les a empreses externes concertades.

Altres dades d’atenció hospitalària són que en 2018 es va produir un increment del 6,6% del nombre de pacients i del 3,3% en el d’ingressos. Les consultes externes van augmentar un 8,2% i les sesions de quimioteràpia un 1,3%.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: