José Martí destaca que els pobles de l’Alt Palància rebran quasi 5 milions d’euros en transferències directes, més del doble que en 2019

El president de la Diputació, Jose Martí, ha destacat que la Diputació de Castelló transferirà 4.954.442 euros de manera directa en 2021 als ajuntaments de l’Alt Palància, xifra que suposa més del doble del que percebien en 2019, any en què la quantitat va ser de tan sols 2.216.100 euros. Són xifres que, en la seua opinió, “posen de manifest que la Diputació del canvi està sent una molt bona notícia per als pobles de la comarca perquè l’increment de 2,7 milions d’euros d’enguany permetrà que les alcaldesses i els alcaldes puguen prestar més i millors serveis a la ciutadania”. Són declaracions efectuades a la finalització de la visita d’obres del Pla 135 que ha realitzat al costat del diputat provincial de Concertació amb els ajuntaments a les localitats Algimina de Almonacid i Vall de Almonacid.

El president ha recordat que aquest augment dels recursos transferits és conseqüència de l’activació i adhesió de la Diputació a nous fons que reforcen al Pla 135, com el de Cooperació Local, #ReactivemEmpreses, #ReactivemObres, el Pla Resistir o el Fons de Despoblació. Nous programes que guarden coherència amb les línies estratègiques que inspiren al nou equip de govern, entre les quals que destaquen “el reconeixement de la majoria d’edat i de l’autonomia dels nostres ajuntaments”.

Martí ha finalitzat la seua intervenció assenyalant que “les xifres de l’Alt Palància avalen el que vam dir en presentar els pressupostos de #ReactivemCastelló per a 2021, quan afirmem que es tractava d’un pressupost històric i excepcional per a un moment històric i excepcional”.

Obres del Pla 135

L’obra que José Martí i Ximo Huguet han visitat a Vall de Almonacid en companyia de l’alcalde, Antonio Cases, ha sigut la de pavimentació, construcció de murs i clos als carrers Calvari i Lentisco, una actuació pressuposada en 50.000 euros i que es correspon amb el Pla 135 de 2020. S’ha procedit a la regularització de la superfície fins a definir dues plataformes amb una pendent suau que facilite l’evacuació de l’aigua en els episodis de pluges. També s’ha col·locat paviment continu amb formigó imprés, s’han instal·lat baranes de termocalat i s’ha format un banc xapat amb pedra natural.

A Algimia de Almonacid, al costat de l’alcalde, Rafael Eduardo González, han visitat les obres d’adequació del local de la Casa de la Cultura i de la Sala d’Usos Polivalent, el pressupost dels quals és de 22.335, euros. Es tracta d’una instal·lació que està situada en un local municipal de tres plantes, en el qual a més se situen el local del jubilat, la biblioteca, sala d’ordinadors i gimnàs. També han visitat les obres de finalització de l’adequació de l’antic col·legi per al seu funcionament com a unitat de respir, assistència social i aula de la naturalesa, uns treballs valorades en 30.794 euros. Entre altres accions, es procedirà a la renovació de part de la instal·lació elèctrica i de la pintura interior i exterior, així com a la col·locació de bancs amb pedals al pati. Aquestes dues actuacions a Algimia de Almonacid es corresponen amb el Pla 135 de 2020.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: