José Martí destaca l’aposta per la sostenibilitat d’Aigües de Chóvar i la seua importància per a fixar població al territori

El president de la Diputació, José Martí, ha visitat hui la planta embotelladora d’aigua de Chóvar, on ha destacat que l’existència d’aquesta tipus d’empreses en l’àmbit rural “és la millor arma possible per a lluitar contra la despoblació”. L’ideal, ha assenyalat, és que “als pobles hi haja llocs de treball que ajuden a les persones que viuen en la zona a desenvolupar el seu projecte laboral i vital”. En aquest sentit, ha posat de manifest que “resulta fonamental que les administracions donen tot el seu suport a aquesta mena d’iniciatives que ajuden a generar activitat econòmica i fixar població al territori”.

Així li ho ha transmés a Federico Félix, president d’Aigües de Chóvar, al costat del qual ha realitzat un llarg recorregut per les instal·lacions d’aquesta planta embotelladora, de la qual ha posat en valor el seu compromís mediambiental. Sobre aquest tema, Martí ha assenyalat que en l’actualitat, gran part del plàstic que s’utilitza per a l’envasament procedeix del reciclatge i que l’objectiu és continuar avançant fins que el percentatge que procedisca del reciclatge aconseguisca el 100% del total.

El president també ha posat en valor “l’esforç de l’empresa per a estar a l’última quant a tecnologia”, alguna cosa que en l’actualitat “resulta determinant, donades les exigències dels mercats”. Segons ha explicat, “no n’hi ha prou amb tindre una aigua magnífica, com succeeix a Chóvar amb l’aigua de la Serra de Espadà, també es necessita estar a l’última en el que a tecnologia es refereix”.

Pla 135 a Azuébar i Chóvar

Martí ha visitat la planta embotelladora de Chóvar al costat del diputat provincial de Concertació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet, i l’alcalde de la localitat, José Vicente Pérez, amb el qual prèviament ha realitzat un repàs a les últimes actuacions desenvolupades al poble amb càrrec al Pla 135 que finança la Diputació. Amb anterioritat, Martí i Huguet han estat a Azuébar, on també ha realitzat una visita d’obres del Pla 135, al costat de l’alcaldessa, Jessica Miravete.

El president de la Diputació ha posat de manifest la circumstància que en tots dos pobles “s’ha optat per dirigir les obres del 135 a la millora de carrers” i s’ha interessat pels problemes i inquietuds existents en tots dos municipis, que “sent molt pròxims, perquè com Suera, d’on sóc alcalde, també són pobles de la Serra de Espadà”.

Martí també ha destacat “l’esforç que estan realitzant la Diputació progressista de Castelló per a injectar de manera directa més recursos als pobles xicotets, ja que mentre en 2019 van arribar 70.900 euros a través del Pla 135 a Azuébar i idèntica quantitat a Chóvar, en 2021, cadascuna d’aquestes poblacions rebrà més del doble, al voltant de 143.000 euros, a través dels diferents fons activats per la corporació provincial.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: