José Martí destaca la mirada actual de les escenes bíbliques amb les quals Traver Calzada ornamenta el presbiteri de Santa María

El president de la Diputació, José Martí, ha visitat al costat de la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, el bisbe de la Diòcesi Segorbe-Castelló i Vicente Traver Calzada, les pintures amb les quals aquest artista borrianense escomet l’ornamentació i decoració del presbiteri de la Cocatedral de Santa María de Castelló, que els seus dos últims llenços han sigut finançats per la pròpia Diputació. Es tracta de ‘Bendito sea el fruto de tu vientre’ i el ‘Descendimiento’, que el president Martí ha titllat de “impressionants”, realitzades en 2020 i 2021, respectivament.

Martí ha destacat la capacitat de Traver Calzada “per a recrear escenes bíbliques inspirant-se en aspectes de la realitat actual, com pot apreciar-se en ‘El Descendimiento’, que incorpora les sensacions de sofriment i dolor experimentades per les ciutadanes i els ciutadans de hui en els moments més durs de la pandèmia”.

El pintor ha plantejat a Martí i Sanz la possibilitat que la Diputació finance altres dos llenços per a tancar l’ornamentació del prestiberi de Santa María, una sol·licitud que el president s’ha compromés a estudiar.

No obstant això, ha assenyalat que “més enllà que resulte o no viable, volem deixar patent la nostra aposta per la Cultura i la nostra constant preocupació per fomentar el talent dels artistes de la província”.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: