José Martí confia en una bona temporada turística en 2023 a la província després de fregar en 2022 nivells d’ocupació similars als d’abans de la pandèmia

El turisme a la província de Castelló recupera els nivells d’abans de la pandèmia. Així es desprén de les últimes dades publicades pel Patronat Provincial de Turisme de Castelló en els quals s’evidencia que l’ocupació turística va recuperar l’any 2022 xifres similars a les que es van registrar durant 2019.

Les dades, actualitzats fins a agost de 2022, mostren que, després de la recessió durant els anys 2020 i 2021 –els més durs de la pandèmia– s’han recuperat els índexs d’ocupació de l’any 2019. En concret, fins al mes d’agost de 2019 es van registrar 6.012.376 pernoctacions i en fins al mateix mes en 2022 es van registrar un total de 5.840.741 pernoctacions en establiments turístics de la província.

D’altra banda, i respecte al nombre de viatgers, es van registrar un total d’1.408.958 persones durant l’exercici 2019, mentre que l’any 2022 es van registrar un total d’1.348.563 viatgers, malgrat que els primers mesos de l’any passat encara estaven vigents les mesures restrictives pel COVID-19.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, valora les dades com “molt positius” i assegura que “les previsions per a l’any 2023 són molt esperançadores pel que hem apreciat durant l’últim exercici”. En aquest sentit, recalca que per al present exercici podríem aconseguir les xifres de l’any 2019, que va ser un any rècord en matèria de visites i pernoctacions”.

Però la millor estadística és la d’ocupació vinculada al sector turístic ja que l’any 2022 va superar les xifres de l’any 2019, amb un total de 25.884 empleats en el sector, que representaven un total del 10,78% de les persones ocupades. L’any 2019 aquestes xifres el mes d’agost eren de 22.966 persones ocupades, que representaven un total del 10,45% dels treballadors de la província.

Castellón Cycling

José Martí, en aquesta línia, ha recordat les bones sensacions que ha deixat enguany la Fira Internacional de Turisme (Fitur), celebrada a Madrid el mes de gener passat. El president de la Diputació ha recordat el bon acolliment que va tindre el projecte Necst Destination Castelló 2026, un pla d’inversió amb fons europeus que atraurà quatre milions d’euros per a impulsar el projecte cicloturístic Castelló Cycling.

Per a Martí, aquesta inversió de quatre milions d’euros procedents de fons europeus “ens servirà per a invertir-los en tota la província i convertir el nostre territori en una destinació turística de primer ordre”. “Quatre milions d’euros emmarcats en un objectiu doble: la gestió sostenible del turisme i convertir el cicloturisme en producte clau i vertebrador de les nostres comarques, així com aconseguir també la desestacionalització”, ha afegit el president de la Diputació.

________________________

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: