José Martí celebra la voluntat d’acord de les institucions que constitueixen la comissió mixta de Patrimoni

El president de la Diputació, José Martí, ha assistit hui a la constitució de la comissió mixta de patrimoni públic de la qual formaran part l’Ajuntament de Castelló, la Generalitat Valenciana i la pròpia Diputació, per a posar en comú els espais dels quals disposen les tres administracions en la capital de la Plana i realitzar una anàlisi sobre les necessitats de cadascuna d’elles, de cara a la consecució de l’objectiu d’oferir el millor servei possible a la ciutadania.

Ha sigut en el transcurs d’una reunió celebrada en el Menador, en la qual Martí ha estat acompanyat per la vicepresidenta, Patricia Puerta, i la diputada provincial de Patrimoni, María Jiménez. En representació de l’Ajuntament han sigut presents l’alcaldessa, Amparo Marco; el regidor d’Urbanisme, José Luis López, i la regidora de Patrimoni, Pilar Escuder. També han assistit el director general d’Administració Local de la Generalitat Valenciana, Antoni Such, i la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo.

Al final de la reunió, el president Martí ha assenyalat que “la cooperació entre institucions resulta fonamental en política i més en un temps d’incerteses com el que estem vivint per la pandèmia, perquè el que necessiten les ciutadanes i els ciutadans és que siguem capaços d’arribar a bons acords i trobar solucions audaces que redunden en la millora de la qualitat del servei que presten les institucions”. Per això, s’ha mostrat en similars termes als empleats ahir dimarts pel President Puig en la seua visita a la Diputació, quan es va referir a la necessitat que les relacions entre institucions estiguen presidides per “una total sintonia i l’existència d’objectius comuns”.

Marco constata la voluntat de cooperació

Per part seua, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha referit als esforços realitzats per l’Ajuntament de Castelló, que ha cedit un total de 14 solars a la Generalitat Valenciana entre els anys 2000 i 2020 per a projectes autonòmics, el valor cadastral dels quals ascendeix a 44 milions d’euros.

La primera edila ha constatat la “voluntat de cooperació i la sensibilitat compartida per les tres administracions per a avaluar i repensar el destí dels espais públics, tant solars com edificis sense ús actual, per a donar el millor servei a les ciutadanes i ciutadans de Castelló”.

També ha recordat que el ple municipal del passat mes de desembre va aprovar per unanimitat una declaració institucional per a la convocatòria d’aquesta comissió. Una comissió que va ser plantejada en el seu moment pel president de la Generalitat, Ximo Puig, amb l’objectiu d’identificar el patrimoni disponible susceptible de cessió.

Els assistents a la comissió mixta s’han emplaçat a una pròxima reunió en la qual s’avaluaran les necessitats i es planificarà de quina manera optimitzar els usos per a un major benefici social.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: