José Martí assegura en la Conferència de Gredos que Europa suposa una oportunitat per al món rural

El president de la Diputació, José Martí, ha signat hui la Declaració de Gredos per l’Emprenedoria i la Innovació per a la Repoblació Rural i Territorial, entre els objectius de la qual està la consecució de la cohesió social, la vertebració territorial i l’obtenció d’un bon model per a la convivència en el conjunt d’Espanya. Ha sigut en el transcurs de la Conferència de Diputacions, Comunitats Autònomes i Administració General de l’Estat que s’ha celebrat en l’avilés parador de Gredos, on entre altres autoritats, ha estat present el president de la Junta de Castilla y León, Alfonso Fernández Mañueco.

Una vegada rubricat el document, Martí ha incidit en la idea que “Europa suposa una oportunitat per al medi rural”. Es refereix a l’existència de projectes europeus “molt lligats a les startups i a les idees de la innovació i l’emprenedoria, per les quals també hem d’apostar als pobles”.

El president ha fet referència a una de les principals conclusions de la Conferència: la necessitat de “canviar el punt de vista per a parlar de l’orgull rural, de la sort que suposa viure als pobles”.

Quant a les administracions, Martí ha posat de manifest que “és imprescindible que totes (UE, Govern d’Espanya, comunitats autònomes, diputacions, mancomunitats i ajuntaments) treballen de manera coordinada per a il·luminar projectes europeus capaços de generar riquesa”.

La Declaració de Gredos concedeix una importància cabdal a la connectivitat física i digital, per això considera necessària l’adopció de mesures que ajuden al fet que en tots els pobles hi haja una connexió de qualitat a internet i al foment de xarxes adequades de transport que garantisquen la mobilitat de totes les persones que viuen en el medi rural.

Respecte a la connectivitat digital, Martí ha recalcat que “als pobles no sols es necessita internet per a l’entreteniment, també per a l’emprenedoria, perquè hi haja empreses que des de la innovació, comencen a treballar o decidisquen instal·lar-se en el medi rural”.

L’acord de Gredos insta a la realització de polítiques que afavorisquen l’emprenedoria verda, social i tecnològic en l’àmbit rural, la digitalització del seu sector agroalimentari i forestal, i la industrialització 4.0”.

Respecte a les corporacions locals, el document aprovat en el parador de Gredos reclama una simplificació normativa que facilite la gestió administrativa dels xicotets municipis.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: