Jorge Rodriguez assisteix a l’acte de la Generalitat en el 9 d’Octubre

Informació i Foto: http://www.dival.es

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, té previst assistir aquest dilluns a l’acte institucional que amb motiu del 9 d’Octubre organitza la Generalitat en el Palau de la calle Caballeros. Les autoritats i personalitats de la societat valenciana celebren el Dia de la Comunitat en un moment en què l’atenció pública està pendent de la tensió a Catalunya, sobre la qual s’ha pronunciat Rodríguez: “Els valencians tenim la sort de viure aquest dia en concòrdia, que és el que desitge per als catalans i la resta d’Espanya”.

El president de la Diputació ha fet una crida a l’autoestima de les valencianes i els valencians en un moment d’important projecció de la Comunitat que coincideix amb un nou escenari polític, i ha insistit a apuntar cap a “l’assossec i la reflexió” per a resoldre els problemes dels catalans i d’Espanya en el seu conjunt.

D’altra banda, Rodríguez ha recordat la importància que té per als valencians la revisió d’un model de finançament autonòmic actual que “discrimina a la Comunitat”, i insisteix en la necessitat de seguir reivindicant “un model més just que garantisca una millor convivència i la cohesió de l’Estat”.

Exposicions itinerants

Per a celebrar eixe 9 d’Octubre, la Diputació de València ha volgut convidar als ciutadans a descobrir la seua història i els serveis que presta, en la línia de “acostar la institució als valencians perquè puguen conéixer-la, ja que és difícil apreciar allò que no es coneix”, com assegura el president. Jorge Rodríguez va inaugurar dijous passat l’exposició ‘Coneix la Diputació’, un recorregut didàctic pels 200 anys d’història d’una institució moderna i el seu ric patrimoni artístic, que podrà visitar-se fins al 15 d’octubre en el Palau de la Scala, en Plaça Manises. Rodríguez té molt clar que la Diputació “ha de ser un punt de trobada perquè les valencianes i valencians celebrem en conjunt el nostre dia gran”.

La programació de la institució provincial amb motiu del 9 d’Octubre s’ha centrat enguany a posar en valor les seues dues exposicions itinerants, amb les quals Rodríguez pretén acostar la Diputació a les veïns i veïns de les comarques valencianes i compartir amb ells el patrimoni de la institució, que fins a hui es guardava en despatxos i magatzems.

‘Coneix la Diputació’ és una mostra que dóna a conéixer les funcions de la institució provincial, acostant a la ciutadania quina és la comesa de la Corporació. Està composta per més d’una desena de panells en els quals pot apreciar-se de forma gràfica la composició política de la Diputació i les seues àrees, així com la seua història i totes les seues seus i edificis, de manera que el visitant pot fer-se una idea molt clara de la seua finalitat.

Quant a ‘Memòria de la Modernitat’, es tracta del projecte cultural més ambiciós de la legislatura i una de les exposicions més importants que s’han fet en la Diputació, amb més d’un centenar de peces de gran valor, entre les quals poden veure’s originals de Sorolla, Pinazo, Equipo Crónica, Carmen Calvo o Miquel Navarro, entre uns altres.

Després del seu pas per Requena, on més de 7.000 persones han pogut contemplar els tresors del patrimoni de la Corporació, la pròxima parada de la mostra serà Alzira. En la capital de la Ribera Alta podrà visitar-se a partir de novembre en el MUMA, i a la seua arribada s’uniran tot un seguit de activitats paral·leles, com a rutes teatralitzades, concerts, tallers i xarrades. Després d’Alzira, seran Gandia, Ontinyent, Sagunt i Torrent les capitals comarcals que podran gaudir d’ambdues mostres.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: