Joan Ribó (alcalde de València) “No podem passar més temps perseguint el somni d’una financición adequada”

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reivindicat, en aquest 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, “equitat entre els territoris de l’Estat”. “No podem passar més temps perseguint el somni d’un finançament adequat. És de justícia articular les eines pertinents de la Hisenda espanyola per poder aportar uns serveis públics dignes a la ciutadania”.

I ha advertit: “La protecció social, l’educació, la sanitat o la garantia de l’habitatge només són possibles si hi ha una aportació econòmica que els faci viables. Perquè l’autogovern és una quimera si no disposem d’un finançament just que ens permeti aplicar unes polítiques públiques de qualitat. Això és l’autogovern real “.

Ribó s’ha manifestat en aquests termes en el seu discurs en l’acte d’homenatge a la Senyera i després del trasllat de l’ensenya des del Museu Històric a al Saló de Cristall de l’consistori, ja que enguany la cerimònia s’ha traslladat a l’interior a causa de la pandèmia de coronavirus.

A aquesta situació ha fet referència el primer edil: “Aquest any hem de de viure un 9 d’Octubre que en res s’assembla al que històricament ha estat la celebració del nostre dia gran. La pandèmia pel coronavirus i la seva incidència en els vessants sanitària, social i econòmica ens obliga a una commemoració certament diferent, sense alguns dels elements simbòlics tradicionals d’aquesta jornada, com la sortida de la Senyera pels carrers de València, la Processó Cívica o l’ofrena institucional a Jaume I. Però l’essència es manté intacta “.

No obstant això, Ribó ha instat els ciutadans a “sentir i a emocionar-se, a viure plenament els valors que ens singularitzen com a poble”. “I entre ells, –ha prosseguit– la nostra capacitat de resiliència. Braç a braç, sortirem gràcies a l’esforç col·lectiu per superar aquesta situació. Ho hem demostrat en el passat, i estem demostrant ara mateix: la societat valenciana té una maduresa i un esperit de cooperació sòlids. i a través d’aquests valors, en un treball conjunt entre administracions públiques i societat civil, farem possible la recuperació “.

L’alcalde –que ha tingut un record per a totes les persones que pateixen a causa de la Covid i per a aquelles que treballar per fer possible “una certa normalitat” – ha considerat que és “evident que la pandèmia i els seus efectes ha impactat sobre les vides de tota la ciutadania de València, i també de les institucions, però l’assentament de el projecte de ciutat no pot quedar paralitzat “.

“Malgrat les dificultats afegides que implica aquesta crisi de caràcter global, el nostre repte ha de continuar sent el de millorar la qualitat de vida dels nostres barris, i amb aquesta visió de present i de futur continua treballant l’Ajuntament de València. De la mateixa manera , mantenim actives les línies de col·laboració i d’exigència amb altres administracions per aconseguir un règim legal de capitalitat per a València, la dotació de les infraestructures i inversions necessàries per al nostre desenvolupament, i la projecció de l’talent que continuem fent visible més enllà de les nostres fronteres ” , ha asseverat.
“SOCIETAT DEMOCRÀTICA, MADURA I DIVERSA”

En una jornada en què “les abraçades han de ser necessàriament simbòlics”, Ribó ha subratllat que la valenciana és una “societat democràtica, madura, diversa”. “I el mateix respecte que oferim és el que reivindiquem”, ha recalcat l’alcalde, que ha apuntat: “El expressarem presumint de les nostres senyals d’identitat més preuades: la constància, l’esforç, l’estima per aquesta terra i la seva cultura i la defensa de la democràcia com a espai de cohesió, germanor i futur d’un poble que cada dia s’esforça per tirar endavant amb dignitat, tot i les dificultats “. “I ho aconseguirem”.

Per la seva banda, l’edil de Ciutadans Narcís Estellés, qui aquest any ha estat designat portador de la Reial Senyera, ha començat la seva intervenció amb un “record profund” per a tots els morts, els malalts i els seus familiars.

“El 2020 –ha dit– serà recordat per sempre, els valencians també estem patint enormement els efectes de la pandèmia, però units ens sobreposarem a les dificultats que vinguin”.

En aquest punt, el regidor ha assegurat que “és el moment clau perquè els milions d’aspiracions i somnis dels valencians no deixin de complir-se a causa d’aquesta crisi”. Per a això, ha postil·lat, “és obligació més que mai que de les institucions treballar junts sense fissures, col·laborar a l’màxim i ser plenament útils en aquest repte, Els valencians compten amb nosaltres. Si us plau, no els fallem”, ha acabat.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: