JJ Zaplana denuncia la falta d’interès de Puig a reforçar la plantilla per als diagnòstics ràpids del càncer

El portaveu de Sanitat del Grup Popular a les Corts, José Juan Zaplana, ha denunciat avui “la manca dʻinterès de Puig a reforçar les plantilles dʻatenció primària i especialitzada per als diagnòstics ràpids del càncer”.

Zaplana ha assegurat que hi ha demores de fins a sis mesos per fer el primer estudi radiològic als pacients, després de detectar els primers indicis de la malaltia. “Les llistes d’espera per a la detecció precoç del càncer no poden ser tan llargues i ja no està bé de atribuir-ho tot a la situació de la pandèmia. Unes setmanes i fins i tot uns dies en fer un diagnòstic poden salvar vides”, ha assenyalat.

El portaveu de sanitat ha afirmat que des del GPP hem plantejat a la consellera Barceló, en multitud d’ocasions, que posés en marxa un doble circuit en atenció primària. Un exclusivament per a Covid i un altre per al diagnòstic i tractament d’altres malalties”. “Sempre ha estat rebutjat per part del Consell de Puig, tot i que si aquests dobles circuits es posessin en marxa seria més ràpid detectar el càncer i començar els tractaments amb més rapidesa”, ha indicat.

En aquest sentit, José Juan Zaplana ha afirmat que el GPP ha preguntat a la Conselleria de Sanitat si s’ha plantejat algun pla de reforç de personal per agilitzar els diagnòstics ràpids del càncer a la nostra Comunitat. “Ens sembla lamentable que la Conselleria reconegui que no està fent res i que amb els reforços de la plantilla de primària i especialitats que s’ha realitzat pel Covid és suficient. Cal recordar que es va acomiadar el personal sanitari per whatsapp i que se’ls ha acusat de robar mascaretes”, ha manifestat.

El portaveu de sanitat del GPP ha instat la Conselleria de Sanitat que posi “tots els mecanismes en marxa perquè es redueixin aquestes llistes d’espera i s’avancen tot el possible les primeres proves diagnòstiques per tal de començar com més aviat millor els tractaments” .

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: