Jesús Martí: “La Trobada de Teatre Jove és una oportunitat per connectar joves que fan teatre”

“La Trobada de Teatre Jove és una oportunitat per connectar a joves que viuen el teatre, vincula l’educació artística i la seva força pedagògica i suposa un autèntic desafiament per realitzar-se, per primera vegada, en línia”, ha indicat el director general de l’Institut València de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, amb motiu de la jornada dels centres educatius de Castelló

En la jornada de participació de centres de Castelló, emmarcada en la 8a Trobada de Teatre Jove, han presentat les seves obres l’IES Bovalar, en col·laboració amb la residència Saba, de Castelló; l’IES Miquel Peris de el Grau de Castelló i l’IES Violant de Casalduch de Benicàssim.

La Trobada de Teatre Jove és un programa patrocinat per Carnet Jove de l’IVAJ on diferents grups de teatre d’Educació Secundària, de cases de joventut i d’associacions juvenils de la Comunitat Valenciana exhibeixen les seves obres.

Les presentacions dels projectes de grups de València va tenir lloc el passat 12 de maig i la de grups d’Alacant tindrà lloc el proper 26 de maig. A cada jornada, els i les estudiants mostren les seves representacions, gravades prèviament, i participen en diàlegs en línia amb la resta de centres que presenten les seves propostes.

La Trobada permet la trobada de joves i professorat que creen i munten espectacles en els seus centres, que gaudeixen de teatre i es formen mitjançant les arts escèniques en el sentit més ampli (dansa, música, plàstica, teatre, expressió corporal), per exhibir els seus performances; formar-se en tallers amb professionals de les arts escèniques i la pedagogia; i per conèixer i conviure amb altres persones que viuen el teatre en l’educació secundària.

La Trobada a la xarxa

Aquesta edició ha suposat la digitalització de el projecte i la implementació d’un lloc web consultar aquídonde tota l’activitat queda registrada, habilitant també recursos didàctics disponibles i gratuïts per al professorat.

Els centres que participen de la província de València són el Col·legi Mare de Déu de l’Olivar (Alaquàs), Escola Les Carolines (Picassent) i IES Sedaví (València). Pel que fa a la província d’Alacant, els centres participants són La nostra Senyora de l’Carmen (Elx), IES Les Fonts (Villena) i IES María Blasco (Sant Vicent de l’Raspeig).

La nova modalitat virtual permet accedir als espectacles a través del repositori disponible a la web. L’activitat s’etiqueta a les xarxes amb #trobadadeteatrejove.

L’IVAJ col·labora en aquest projecte juntament amb el col·lectiu Projecte Inestable; el Màster de Teatre Aplicat (UV); AVEC Teatre; Teatre de Caixó, Projecte #teentheatre i el Cefire Artísticoexpressiu. A la iniciativa també participen la Federació d’Ensenyament de CCOO PV; l’Institut Valencià de Cultura (IVC); el Centre Cultural Les cigarrera; la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i Ajuntament d’Alacant.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: