Javi Gràcia (tècnic del Valencia CF) “La millor manera d’aconseguir els tres punts és anar amb una mentalitat exigent”

En la prèvia de el partit davant la Reial Societat, que aquest dimarts es disputa a Sant Sebastià (19 h), el tècnic Javi Gracia ha comparegut davant els mitjans de comunicació de forma telemàtica en una roda de premsa de la qual reproduïm un extracte.

Què espera de la Reial Societat i quines poden ser les armes perquè el València CF es porti els tres punts?

Crec que la Real és un dels millors equips, per no dir el millor equip, que està jugant. Ja no per plantilla, ha confeccionat una plantilla amb jugadors de casa, de jugadors que van incorporant de fora de gran qualitat i ara mateix és un equip ja fet pel que fa a moviments ofensius i defensius, amb moltes alternatives de joc i un estil de joc molt marcat. Hi han treballat sobre això, han aconseguit una bona base, van incorporant coses de molta qualitat i lògicament van millorant encara aquestes possibilitats.

Crec que serà un partit molt exigent, crec que el que primer hem de fer i la millor manera d’aconseguir els tres punts és anar amb una mentalitat realment exigent, de treball, de treball defensiu, d’equilibrar molt bé totes les seves virtuts perquè realment ens exigiran. I, d’altra banda, en el nostre treball ofensiu saber sobrepassar una mica aquesta pressió agressiva que fan, que porten a situacions d’un contra un i et dificulta moltes vegades enllaçar dues passades, però també t’habilita unes opcions en camp contrari de situacions d’un contra un i que cal saber explotar-les, anar als espais, aprofitar també les accions a pilota aturada, per aquí poden venir opcions de gol i anem a treballar-lo, anem a per això.

El VCF ha jugat davant tres rivals que van quedar la temporada passada per darrere en la classificació, ara es mesuren a un rival que competirà a Europa, ¿assumint un altre nivell li pot venir millor?

Les estadístiques no ens conviden a l’optimisme, el partit de l’any passat al Reale Arena tampoc, però són estadístiques i estan també per trencar-les. Anem amb aquesta il·lusió, no sé amb quin paper ens donen els altres, o si som més o menys favorits, anem convençuts que fent les coses bé tenim les nostres opcions i cal treballar el partit. Hem patit en carns pròpies que amb rivals que semblaven que podien ser igual inferiors ens han posat en moltes dificultats i no hem estat capaços de guanyar, ara anem en el paper que ens vulguin assignar els altres, anem amb l’objectiu d’aconseguir punts en joc .

Tres dies menys de mercat, el club li ha transmès algun tipus de novetat en el capítol d’entrades i sortides?

Preferiria centrar-me en el pròxim partit, en l’anterior i tractar de donar-li la importància que té als tres punts davant d’una Reial Societat que estem veient, que al meu entendre és un dels millors equips que juga de Laliga i serà un partit realment exigent. Ja se sap d’anys anteriors també que és un camp que ha costat, per tant, m’agradaria estar centrat en això. Malgrat tot, et dic que no hi ha moltes novetats respecte a això i només em centro en el meu treball i intento treure el major rendiment, que prou feina tenim.

Es van incorporar tots els equips a Laliga, alguns amb golejades, ¿és una utopia exigir-li a l’VCF l’Europa League pel que es veu?

No ho sé, crec que a la fi no ho sé, a dia d’avui, la plantilla que vaig a tenir, per tant, no és just tampoc fer aquest tipus de valoracions. Anem a veure la plantilla i quan la tinguem possiblement et diré que necessitem temps per veure com estem competint. Això ho veurem fruit de la competició. A hores d’ara, l’anàlisi que faig de el passat recent de el club és que ha estat novè en l’última temporada, en una mitjana de les últimes temporades crec que està entre el vuitè i el novè, per tant, se’ns han anat els jugadors importants que se’ns han anat, no hi ha vam fitxar, anem a veure. Amb la plantilla que tinguem intentarem arribar el més alt possible, ja vaig dir a l’començar el campionat que no havia de ser ni Europa League ni Champions, vull ser el millor i vull treballar per ser els millors, veurem on ens posa la competició.

Com està anímicament l’equip que ve d’una mala temporada i que en l’inici de l’actual presenta uns problemes defensius similars?

És cert que hem de millorar a nivell defensiu, no pels resultats, no només pels gols encaixats, hem de millorar el nostre treball defensiu. Vam començar a pretemporada sent molt exigents, vam fer una bona feina en diversos compromisos, vam mantenir la porteria a zero, estàvem en bona línia i hem entrat en els partits de competició i aquí crec que hem baixat aquest nivell, hem donat moltes concessions a tots els rivals contra els que hem jugat. És lògic que vegem una millora de forma individual i de forma col·lectiva de totes les línies.

És una feina que hem de fer, millorarem amb el temps, amb la recuperació de jugadors, amb els que tenim actualment, amb possibles incorporacions, amb el que sigui. És una feina que cal millorar, una fase de el joc que hem de millorar. No podem aspirar a guanyar partits concedint tanta ocasió, perquè a la fi no farem possiblement tants gols.

I vostè, ¿com està?

Em trobo bé, treballant el dia a dia amb la il·lusió de guanyar el proper compromís i de tractar d’ajudar als meus jugadors el màxim possible perquè coneguin i tinguin la major informació possible de l’rival, del que ens trobarem, de preparar per a cada partit el que creiem que és necessari i dominar després en el terreny de joc, que no ens sorprengui res, i anímicament bé, sempre amb la il·lusió dels començaments, d’aquests tres partits que són molt pocs encara, queda molta Lliga per davant i amb il·lusió.

Informació i Foto: Valencia CF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: