Isaura Navarro presenta la marca agroalimentària ‘Molt de Gust’ a Brussel·les per estimular mercats europeus

La consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, juntament amb el director general de Desenvolupament Rural, David Torres, han presentat la marca valenciana ‘Molt de Gust’ davant del Comitè Europeu de les Regions per tal de promocionar els productes de qualitat diferenciada i ecològics de la Comunitat Valenciana i atreure possibles nous mercats internacionals.

L’esdeveniment ha estat “una oportunitat única per posicionar l’excel·lència, qualitat i proximitat dels productes valencians a les principals institucions europees”, segons ha destacat la consellera. A més, Navarro ha insistit que “tenim una terra immillorable per als cultius, un sector agroalimentari molt compromès i un consumidor local i nacional conscient de la qualitat del producte valencià, però fem un pas més i portem a Europa aquest bon fer perquè el consumidor europeu també demani els nostres productes agroalimentaris”.

La presentació també ha anat acompanyada d’una petita degustació, a la qual han assistit representants europeus i públic internacional presents en diferents jornades celebrades al Comitè de les Regions, així com distribuïdors belgues i la consellera de l’Oficina Econòmica i Comercial de l’Ambaixada Espanyola a Brussel·les.

Més sobre ‘Molt de Gust’

Posicionada com la marca que garanteix l’origen, la qualitat i la traçabilitat dels productes agroalimentaris valencians, Molt de Gust promou el consum de les 24 figures de qualitat agroalimentària diferenciada reconegudes per la Unió Europea: 11 Denominacions d’Origen Protegides (DOP), 5 indicacions geogràfiques protegides (IGP), 4 Vins de Pagament i 4 indicacions específiques de begudes espirituoses, a més de la Producció Ecològica certificada pel CAECV (Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana).

El distintiu del cor permet identificar productes agroalimentaris lligats a un territori, fomentant una alimentació sostenible a base de productes de proximitat i temporada i contribuint a consolidar el teixit empresarial associat a les figures de qualitat alimentària i producció ecològica. La marca Molt de Gust aposta fermament per donar visibilitat als productors i productes locals, apostant clarament per una alimentació sostenible i saludable, segons l’estratègia De la granja a la taula i els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030.

Els productes frescos i elaborats emparats per la marca Molt de Gust ocupen més de 43.000 hectàrees i tenen una producció propera a les 400.000 tones. Respecte als vins, aquesta superfície és encara més gran amb 57.000 hectàrees dedicades i gairebé 3 milions de tones de producció total.

Els productes Molt de Gust són auditats fins a 4 vegades pels Consells Reguladors i el Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), la Generalitat Valenciana, el Ministeri d’Agricultura i la Unió Europea.

Pel que fa a activitats de promoció, el 2022 Molt de Gust va participar a les principals fires nacionals i internacionals acompanyant 228 empreses productores. La marca també negocia amb grans superfícies la seva implantació al punt de venda, sense oblidar altres iniciatives com les campanyes de prescripció dels productes Molt de Gust, els premis a establiments de restauració i l’ús d’ambaixadors per promoure i promocionar la marca.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: