Isaura Navarro: “Hem aconseguit un marc jurídic més avançat, just i protector amb els drets dels animals”

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha assegurat que “al Botànic fem un pas més cap a una societat més avançada i respectuosa que garanteix els drets dels animals i ens converteix en una Comunitat més justa , moderna i, sobretot, protectora”, després de donar llum verda a les Corts a l’aprovació de la llei valenciana sobre protecció, benestar i tinença d’animals de companyia i altres mesures de protecció animal.

Aquesta llei té la base en la necessitat de promulgar un instrument jurídic més eficaç en la defensa i la protecció dels animals de companyia, d’acord amb la demanda social i l’interès general.

La seva finalitat essencial és aprofundir en les mesures educatives i de conscienciació social de la població per a un tracte digne dels animals de companyia, però també reforçar l’actuació de les administracions públiques a la tutela dels drets dels animals de companyia i l’enduriment del règim sancionador davant de conductes incíviques i cruels amb els animals de companyia.

En aquesta línia, la consellera també ha insistit que el marc jurídic és necessari per garantir una responsabilitat legal de convivència i cura “acompanyada sempre del respecte i l’atenció constant dels humans”.

L’objectiu, segons ha assenyalat Navarro, no és cap altre que “garantir en tot moment els drets dels animals, acabar amb totes les conductes de maltractament i abandó, i aconseguir el sacrifici zero”.

Entre altres aspectes, es prohibeix el sacrifici excepte en casos de malaltia sense tractament, la comercialització danimals de companyia sense llicències corresponents, la utilització danimals en espectacles, baralles i altres activitats que impliquen crueltat o violència, i es crea un registre de persones inhabilitades per a la tinença danimals per comportaments de maltractament.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: