Investigadors de la Universitat d’Alacant guien Pedro Duque en una immersió a la reserva marina de Tabarca

El ministre en funcions de Ciència, Tecnologia i Universitats i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital van visitar aquest diumenge la reserva marina de Tabarca acompanyats d’investigadors del departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada de la Universitat d’Alacant. Pedro Duque va realitzar una immersió amb els científics en la qual, se li van mostrar les tècniques de busseig sostenible i els mètodes d’investigació de baix impacte que s’apliquen en zones protegides.

Durant la immersió, dirigida pels professors José Luis Sánchez Lizaso i Aitor Forcada, Duque ha pogut realitzar mostrejos de Posidonia i de densitat de peixos, així com visitar sensors de temperatura de l’aigua subterrània, experiments que formen part del treball de projectes d’investigació de la Universitat d’Alacant.

Els investigadors de la Universitat d’Alacant li han pogut presentar dos dels projectes d’àmbit europeu en què treballen. Un d’ells, anomenat Reserva Benefit, ha avaluat l’augment en el nombre de peixos i en la biodiversitat genètica en les zones adjacents a la reserva. L’altre, denominat Tropical Signal, monitoritza les condicions de temperatura i altres paràmetres per determinar com està afectant el canvi climàtic al mar Mediterrani.

Informació i Foto: Universitat Alacant

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: