Interior destina 1,5 milions d’euros a ajuntaments perquè elaborin o revisin els seus plans d’emergències

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha convocat una nova línia d’ajuts de 1,5 milions d’euros dirigida als ajuntaments de la Comunitat Valenciana i entitats supramunicipals perquè durant l’any 2021 contractin el personal tècnic necessari per elaborar plans d’emergència o revisar els que tenen en vigor i requereixin una actualització.

Segons ha explicat la consellera Gabriela Bravo, la Generalitat ha adoptat aquesta iniciativa “amb l’ànim que tots els municipis valencians millorin la seva resposta a les emergències”. “Aquesta injecció de recursos econòmics, facilitarà una millor prevenció i reacció més eficaç davant de qualsevol situació d’emergència derivada de riscos naturals”, ha afegit. Segons ha afirmat, “el canvi climàtic ens situa davant la necessitat urgent de que totes les administracions estiguem preparades per afrontar amb solvència noves situacions de risc, especialment inundacions, incendis forestals o sismes que ja són més freqüents i virulents, per la qual cosa és fonamental disposar de plans de prevenció d’emergències actualitzats “.

Aquesta línia d’ajuts té l’objectiu d’incentivar els ajuntaments que encara no tenen els seus plans d’Emergències perquè els elaborin. Es poden acollir tant els consistoris que necessitin confeccionar per primera vegada com els que hagin de renovar-los. “Es tracta d’una eina que permet organitzar la resposta immediata i eficaç davant de situacions de greu risc col·lectiu, a més d’ordenar els mitjans materials i recursos humans necessaris per a la protecció de la població, els seus béns i el medi ambient”, ha afegit Bravo.

La normativa estableix que els 542 ajuntaments de la Comunitat Valenciana que es troben en zones amb risc d’inundacions, sísmic o d’incendis forestals, estan obligats a disposar de plans territorials municipals enfront d’emergències i de Plans d’actuació municipal.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: