Inaugurat el centre d’autonomia personal a Villanueva de Viver

Villanueva de Viver s’ha marcat l’objectiu de convertir les seves limitacions en fortaleses i garantir futur i qualitat de vida als que vulguin seguir vivint en la localitat. Aquest dimarts 15, la població inaugurarà un dels seus projectes més ambiciosos que té per objecte assegurar la cobertura i prestacions necessàries “als que ens han donat la vida i avui volen seguir gaudint del seu poble amb les garanties d’estar ben atesos”.

Així ho ha expressat l’alcaldessa de Villanueva de Viver, Amparo Pérez Benajas, una de les artífexs de l’estratègia “Vull viure al meu poble” que contempla, entre altres aspectes, l’atenció sociosanitària dels majors de la localitat. “El centre d’Autonomia Personal les portes s’obren el dia 15 és una instal·lació que oferirà als nostres majors i veïns amb algun grau de discapacitat dels recursos especialitzats i serveis que responguin a les seves demandes sanitàries, psicològiques, socials, d’oci i orientació, així com formatives “.

Una cartera de serveis dirigida a “els nostres més grans” que garanteixi la seva “rehabilitació personal, familiar i social, atenent a cada un d’ells d’una manera global”. “En pobles com el nostre hi ha una taxa d’envelliment notable. Volem que aquesta circumstància no sigui un motiu per obligar la gent gran a traslladar la seva residència i per això vam crear l’estratègia “Vull viure al meu poble”, un pla integral que atén a tots els nostres majors des d’una perspectiva global, perquè fer-se gran és compatible amb seguir vivint en el nostre poble “.

Amb aquesta filosofia, aquest dimarts Villanueva presentarà el Diagnòstic Sociosanitari de l’Entorn Rural, en el marc de la inauguració de el nou centre d’Autonomia Personal. “És un treball que hem realitzat en col·laboració amb l’Escola Andalusa de Salut Pública i la Fundació Pilars-Atenció Integral Centrada en la Persona. Els resultats inicials i l’estratègia de el projecte sociosanitari “Vull viure al meu poble” s’exposaran aquest dimarts amb l’objectiu d’exposar a tots els nostres veïns les línies de treball que estem desenvolupant perquè fer-se gran sigui compatible amb gaudir de la vila que ens ha vist créixer “.

“Aquest és un projecte que ha nascut de la il·lusió de poder seguir gaudint del nostre poble. I fer-ho sense límit d’edat. I per aconseguir-ho és fonamental que treballem totes les necessitats dels nostres veïns i que aquestes es vegin ateses amb garanties i recursos de qualitat. El benestar de tots és el nostre màxim objectiu “, ha explicat Pérez Benajas.

“Els que hem gaudit el poble des de nens volem que Villanueva de Viver segueixi sent el millor poble on viure. I per això confiem que aquest projecte integral “, a què han etiquetat amb el hashtag #masvillanueva,” atengui totes les necessitats i freni la despoblació, aquesta amenaça que afecta tots els petits pobles que, com el nostre, disposen d’escassos recursos econòmics i s’esforcen per garantir serveis, prestacions i, en definitiva, benestar i futur. I estem convençuts que ho aconseguirem “, ha declarat l’alcaldessa.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: