Illueca destaca a Castelló que els treballadors, pimes i autònoms “creen la riquesa del país, no les grans empreses”

Podem posa en valor en una trobada el teixit productiu real front « a les grans empreses i grans superfícies»

Podem ha celebrat aquest dijous una trobada amb autònoms, xicotets empresaris i cooperatives de Castelló per a posar en valor el teixit productiu real enfront del de grans multinacionals, amb el títol «Capitalisme despietat o democràcia econòmica?» El Vicepresident Segon, conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i candidat de *Podem a la Generalitat, Héctor Illueca, ha afirmat que les petites i mitjanes empreses, els autònoms, els treballadors, les cooperatives i altres entitats de l’economia social “generen la riquesa” i també “bona part de l’ocupació” del país, no les grans empreses, com a Ferrovial o les grans superfícies.

En un acte celebrat en la Cambra de Comerç de Castelló, Illueca ha destacat la importància de fer costat al teixit productiu valencià com a garantia del sosteniment d’ocupació digna i estable, suport que s’ha vingut donant tant des del Consell com des del Govern central, ha plantejat la necessitat d’un canvi del model productiu que implique una transició ecològica justa, democratitzant l’energia, una major producció agroecològica, garantint preus als productors per damunt dels costos de producció i una Generalitat republicana que dirigisca i planifique el canvi de model a llarg termini cap a un altre més just, igualitari i horitzontal.

El secretari d’Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, va afirmar que la inflació derivada de la crisi de la guerra a Ucraïna no poden pagar-la les famílies treballadores. “No és rebut que els costos de la inflació recaiguen sobre les llars. Hem secundat amb ajudes al transport, topat el preu del gas i ara esperem que la patronal i els sindicats s’asseguen a negociar i arriben a un acord per a garantir la capacitat adquisitiva de les llars”, va assenyalar. Quant al sector del taulell, va recordar que el Govern nacional ha entregat ajudes per valor de 800 milions d’euros.

Marisa Saavedra, diputada d’Unides Podem en el Congrés i cap de llista per Castelló a les Corts en les eleccions del pròxim 28 de maig, va defensar que l’economia social, les cooperatives, pimes i autònoms conformen un teixit productiu respectuós amb el territori, socialment més just, amb ocupació estable i generador de la vertadera riquesa.

En l’acte, també van participar l’acadèmica Gemma Fajardo, professora titular de Dret Mercantil de la Universitat de València; Iván Torres, membre de Xarxes d’Economia Alternativa i Solidària (REES); José Luis Artola, de l’Associació de taxistes de Castelló i província; Esther Paulo, de l’Associació Valenciana de l’Economia del Bé Comú, i Eladi Roca, director de la Cooperativa agroalimentària d’Atzeneta.
També han sigut presents la portaveu de Podem Castelló, Marisol Barceló, i la diputada autonòmica, Irene Gómez.

 

 

Informació i Foto: Podem EUPV Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: