Igualtat reprèn les vacances socials amb una quota de places reservada per a persones grans beneficiàries de la renda valenciana d’inclusió

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives reprendrà el 2022 el programa de Vacances Socials, que aquest any comptarà per primera vegada amb la reserva del 5% de les places convocades per a persones majors beneficiàries de pensions no contributives o de la renda valenciana d’inclusió.

La directora general de Gent Gran, María José Pérez, ha explicat que es tracta d’una iniciativa emmarcada a l’Estratègia Valenciana d’Envelliment Actiu i la Lluita contra la Soledat no desitjada impulsada per la Conselleria, amb la qual es vol oferir a la gent gran amb menys recursos activitats de lleure i lleure.

El departament d’Igualtat i Polítiques Inclusives convoca anualment el programa de vacances socials perquè les persones grans gaudeixin d’un període de vacances amb la possibilitat de conèixer diferents racons turístics de la Comunitat Valenciana, alhora que es fomenta l’intercanvi social i cultural amb un programa dactivitats dissenyat per al desenvolupament personal, ocupació del temps lliure i la promoció de lenvelliment actiu.

El programa, ha assenyalat la directora general, permetrà que les persones grans puguin reprendre “els hàbits per a un envelliment actiu i saludable a través de la seva participació en les activitats de caràcter social, cultural i turístico-recreatiu que contempla”, després que a març del 2020 hagués de cancel·lar-se per la pandèmia de la COVID-19.

El percentatge de reserva de places per a la gent gran que rebi una prestació per la renda valenciana d’inclusió arribarà al voltant de 1.100 places de les 20.000 que anualment es convoquen.

Pérez ha precisat que en tot cas el nombre total de places que es posin a disposició de la gent gran aquest any estarà condicionat per les circumstàncies especials de la pandèmia.

Una altra de les novetats que inclou el programa per al proper any és l’aposta per instal·lacions que utilitzin energies renovables, consum de productes de proximitat, i que no externalitzin els serveis de cuina.

En aquesta mateixa línia, i en el marc de l’Estratègia Valenciana d’Envelliment Actiu i la Lluita contra la Soledat no desitjada, des de la Conselleria també s’ha decidit ampliar la dinamització dels CEAM (centres especialitzats d’atenció a gent gran) amb 16.500 hores més activitats socioculturals que s’impartiran és proper anys en aquest tipus de recurs. Per províncies, 9.200 corresponen a la província d’Alacant, 3.400 a la de València i 3.900 a la província de Castelló.

Envelliment actiu

L’Estratègia Valenciana d’Envelliment Actiu i Lluita contra la Solitud no desitjada 2020-2025 s’ha dissenyat com una eina dinàmica i eficaç perquè les polítiques orientades a la gent gran els permetin continuar gaudint al màxim de la vida de la millor manera possible i acompanyades de tota la societat.

Inclou un pla de mesures i iniciatives com a full de ruta per impulsar polítiques orientades a fer que les persones grans puguin gaudir de la plenitud de la vida, de la tranquil·litat i del temps lliure, per cuidar-se i per afrontar nous reptes que els facin sentir bé , ha indicat María José Pérez.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: