Igualtat recomana actuacions i mesures preventives als centres i serveis dependents de la Conselleria davant l’alerta de pluges intenses

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha recomanat un seguit de mesures i actuacions als centres i serveis dependents davant l’alerta de pluges intenses previstes per aquest dimecres i dijous a tot el territori de la Comunitat Valenciana.

Des de la direcció general d’Infraestructures de Serveis Socials de la Conselleria s’ha enviat als centres, especialment als residencials, una relació d’indicacions per reforçar la conservació, neteja i manteniment de baixants, desguassos, canalitzacions i cobertes per tal d’evitar obstruccions que impedeixin l’evacuació correcta d’aigua.

Així mateix, s’ha activat el protocol per atendre persones sense llar elaborat en col·laboració amb l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Aquest protocol ja s’ha remès als ajuntaments de municipis amb més de 50.000 habitants i a les entitats del tercer sector que gestionen els albergs, com a competents en la matèria, informant-los de la mateixa i sol·licitant la seva col·laboració si les fortes pluges ho fessin necessari.

L’objectiu és proporcionar una atenció integral a aquelles persones que, per circumstàncies diverses, no accedeixen als recursos estables que hi ha disponibles per a aquest col·lectiu i que cap persona sense sostre de la Comunitat Valenciana es quedi sense rebre l’atenció necessària.

D’altra banda i amb l’objectiu d’evitar en la mesura del possible les conseqüències de les fortes pluges previstes, s’ha recomanat a totes les persones majors i persones en situació de dependència usuàries del servei de Teleassistència de la Conselleria d’Igualtat no sortir a carrer durant aquests dies si no és necessari i extremar les precaucions.

Des de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències s’està fent seguiment de tots els butlletins meteorològics remesos per AEMET i enviant també als municipis afectats per preemergències els avisos corresponents.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: